Meteen naar de inhoud

Alzheimer Trefpunt over palliatieve zorg en euthanasie bij dementie Op woensdagavond 25 oktober organiseert het Alzheimer Trefp…

Alzheimer Trefpunt over palliatieve zorg en euthanasie bij dementie

Op woensdagavond 25 oktober organiseert het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre–Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze maand is het thema: ‘Palliatieve zorg en euthanasie bij dementie’.

Vincent Luttikhold, specialist ouderengeneeskunde bij Careaz, is deze avond gastspreker. Hij is te zien op de foto: “kleinkinderen relativeren alles!”
Luttikhold is tevens SCEN-arts en palliatief consulent in de Oost-Achterhoek, bij het SKB
(Streekziekenhuis Koningin Beatrix) en bij het landelijk nachtteam. Hij vertelt hoe je anticiperend
beleid rondom palliatieve zorg bij dementie bespreekbaar kunt maken. Andere onderwerpen
die aan de orde komen zijn: wilsbekwaamheid, euthanasie bij dementie en palliatieve sedatie.
Uiteraard is er ook deze avond weer volop gelegenheid om uw vragen te stellen.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben.
Wanneer: woensdag 25 oktober 2023
Waar: Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3)
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.
Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws