Meteen naar de inhoud

Bijzondere voorstelling “Broos” maakt indruk op ouders/verzorgers van zorgintensieve kinderen uit de Achterhoek Op dinsdag 5 ma…

Bijzondere voorstelling “Broos” maakt indruk op ouders/verzorgers van zorgintensieve kinderen uit de Achterhoek

Op dinsdag 5 maart werden meer dan 100 ouders en verzorgers van zorgintensieve kinderen uit vijf Achterhoekse gemeenten geraakt door de aangrijpende voorstelling “Broos”. Als dank voor hun onvoorwaardelijke inzet werd deze avond gratis aangeboden. Tijdens de voorstelling werden thema’s besproken waar ouders/verzorgers van zorg intensieve kinderen dagelijks mee te maken hebben: vreugde, verdriet, zelfverlies, druk op relaties, goedbedoelde maar pijnlijke adviezen en eenzaamheid.

“Broos” is gemaakt na hartverwarmende gesprekken met ouders en verzorgers van zorgintensieve kinderen. Het is een muzikale voorstelling en vertelt het verhaal van jezelf kwijtraken in de zorg voor anderen. De aandacht gaat vaak naar de zorgintensieve kinderen en niet naar de ouders/verzorgers zelf. De muzikale onderdelen en ontroerende scènes gaf het publiek herkenning en troost. Het was een mooie avond voor de aanwezigen om stil te staan bij hun eigen verhaal.

Deze bijzondere voorstelling wordt aangeboden door de gemeenten Aalten (Figulus Welzijn), Berkelland, Doetinchem (Mantelzorgcentrale Buurtplein), Oost Gelre en Winterswijk.

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws