Meteen naar de inhoud

Mantelzorgondersteuning; ook in 2024 Sinds afgelopen september ben ik werkzaam als Mantelzorgconsulent. Een functie waarin ik ve…

Mantelzorgondersteuning; ook in 2024
Sinds afgelopen september ben ik werkzaam als Mantelzorgconsulent. Een functie waarin ik veel de vrije hand krijg om nieuwe activiteiten op te zetten maar ook de samenwerking tussen mij, mantelzorgconsulent en de ouderenwerker meer vorm te gaan geven. Vanaf nu zal u veelal de combinatie van ouderenwerk en mantelzorg-ondersteuning zien. Dit vanwege de overlap die beide functies hebben met elkaar.

Als mantelzorger is geen een dag hetzelfde. Het begint al bij het opstaan. De antenne staat direct aan en gaat pas uit op het moment dat ú gaat slapen. De hele dag staat in het teken van zorgen voor waarbij al het regelwerk er ook nog eens bij komt. Is de thuiszorg al in gang gezet? Oh wacht ik moet nog contact leggen met de Wmo/jeugdconsulent! Oh gelukkig de afspraak met de trajectbegeleider is ingepland. Helaas mijn sportafspraak moet maar even een week wachten. Maandag om 14.00 uur. komt de therapeut aan huis. Heb ik alle boodschappen in huis? En zo kunt u vast nog wel even doorgaan. Continue staat u aan maar waar is uw tijd gebleven? Gewoon even op de bank met een kop warme thee of koffie. Een moment voor uzelf. Gewoon. Even. Helemaal. Niks!

Ondanks dat u zorgt voor een ander willen wij er ook weer voor ú zijn in het nieuwe jaar. Mantelzorg staat niet stil en kent al helemaal geen vrije dag(en). Weet dat u er niet alleen staat.

Wij wensen u allemaal mooie feestdagen en op naar een jaar vol nieuwe herinneringen in de maak!

Lieve groet,

Manika, Claudia en Marijke
(Mantelzorgondersteuning en Ouderenwerk in gemeente Winterswijk)

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws