Meteen naar de inhoud

Niet alleen ziek • A podcast on Spotify for Podcasters

11 mei – week van het gezin

De Week van het Gezin zet het gezin op de kaart, want samenleven begint in het gezin. Een stabiel gezin is de plek waar kinderen de basis voor het leven meekrijgen: ze leren spelen, delen, vergeven, huilen, teleurstellingen verwerken, geduld hebben en meer. Soms heb je binnen het gezin met mantelzorg te maken.

Zijn er kinderen binnen het gezin (tussen 8 en 18 jaar) dan spreken we over jonge mantelzorgers (JMZers). In Nederland hebben zo’n 8 miljoen mensen een chronische ziekte. Een deel van hen is vader of moeder van opgroeiende kinderen. Maar wonderlijk genoeg hoor je vrijwel nooit over wat de gevolgen van een chronische ziekte van een ouder op de verschillende gezinsleden. In de podcast Niet alleen ziek van stichting BMP praat journalist Maarten Dallinga hierover met moeders, vaders en inmiddels volwassen kinderen over. De deelnemers vragen om meer aandacht voor de impact van langdurige ziekte op het ouderschap en het gezinsleven.

Link naar de podcast:


De helft van de Nederlanders is chronisch ziek. En een deel daarvan is óók vader of moeder. Hoe is het wanneer de ziekte een dominante rol speelt in je leven als ouder? Welke invloed heeft chronisch ziek zijn op het ouderschap en het gezinsleven? Dat onderzoekt journalist en podcastmaker Maarten D…

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws