Meteen naar de inhoud

Op woensdagavond 24 april organiseert het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met …


Op woensdagavond 24 april organiseert het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze maand is het thema: ‘Leg wensen vast’.

Mardine Grijsen, notaris bij Roerdink Grijsen notarissen in Groenlo en Eibergen, zal samen met kandidaat-notaris Juliët Weernink informatie geven over onder meer het levenstestament. Iemand met dementie verliest geleidelijk de grip op de wereld. Om zijn of haar belangen te kunnen behartigen, is het belangrijk dat de wensen van de persoon met dementie tijdig en op een goede manier zijn vastgelegd. Dit kan in een levenstestament, zowel op financieel als op medisch gebied. Een levenstestament kun je alleen voor jezelf regelen, zolang je daartoe in staat bent. Wat komt daar allemaal bij kijken, hoe regel je dit? Dit zal tijdens de bijeenkomst aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden besproken.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben.

Wanneer: woensdag 24 april, inloop vanaf 19.30 uur, programma van 20.00 tot 21.30 uur, aanmelden is niet nodig.
Waar: Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3)

Meer informatie op: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/alzheimer-nederland-oost-gelderland/bespreek-samen-de-toekomst-leg-wensen-vast-alzheimer of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411

#dementie #alzheimertrefpunt#alzheimercafé #mantelzorg
#Aalten #berkelland #Dinxperlo #groenlo #lichtenvoorde #oostgelre #winterswijk

Op de foto van links naar rechts: Notaris mr. Edwin Roerdink, kandidaat-notaris Juliët Weernink en notaris mr. Mardine Grijsen.

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws