Meteen naar de inhoud

Basisschool De Esch

Primair onderwijs, basisonderwijs, basisschool, speciaal basisonderwijs

De Esch is een vrijeschool voor basisonderwijs in Winterswijk. Vanuit de hele regio komen leerlingen naar deze school. Een vrijeschool is geen school waar kinderen mogen doen wat zij willen. Kinderen werken volgens vaste structuren en ritmes. Het woord “vrij” geeft aan dat de school vrij is bij de inrichting en invulling van het onderwijs. Vrij betekent ook: niet gebonden aan een bepaalde religie en toegankelijk voor alle kinderen, ongeacht hun sociale, godsdienstige of etnische achtergrond.
De Esch biedt onderwijs voor hoofd, hart en handen. Het denken – voelen – willen wordt op een gelijkwaardige manier in het kind aangesproken. Zij geven de kinderen een brede ontwikkeling en bieden een leeromgeving aan, waarin ieder kind zijn eigen talenten kan ontwikkelen.
‘Worden wie je in wezen bent’ is de kern van hun onderwijs.
De Esch is een kleine, knusse school met een sterke structuur, met betrokken ouders en leraren. Sfeer, rust en ritme bieden de kinderen veiligheid. Een sterk en doordacht leerplan zorgt voor een rijke inhoud van het onderwijs en een doorgaande lijn in het leerproces. Er is veel aandacht voor rekenen en taal. Hun kunstzinnig onderwijs is een verrijking voor ieder kind. De verbinding met de natuur en de seizoenen vindt u terug in de materialen, de aankleding van de school en in de lesstof.

Contactgegevens

Postadres

 • Adres:

  Rusthuisstraat 28
  7101JH WINTERSWIJK

Bezoekadres

 • Adres:
  Rusthuisstraat 28
  7101JH WINTERSWIJK
 • Toegankelijk voor gehandicapten: Onbekend

Rusthuisstraat 28, 7101JH WINTERSWIJK

Route