Meteen naar de inhoud

Politieteam Winterswijk

Achterhoek-Oost is het meest oostelijk gelegen basisteam in de Achterhoek. Het omvat de gemeenten Winterswijk, Aalten, Oost-Gelre en Berkelland. Een groot gedeelte van het team grenst aan Duitsland. Hierdoor vindt er een intensieve samenwerking plaats met de Duitse Politie. Het basisteam werkt voornamelijk vanuit twee locaties: het bureau in Winterswijk aan de Dingstraat 38 en het bureau in Borculo.
Het politieteam zet zich 24 uur per dag, zeven dagen per week in voor de veiligheid en leefbaarheid in uw gemeente. Uw gemeente is verdeeld in verschillende wijken, de wijkagent is het aanspreekpunt in uw wijk.
Het werkgebied van team Winterswijk is 138,81 km2 groot. Er wonen circa 29.500 mensen binnen de grenzen van dit gebied. Binnen basisteam Achterhoek-Oost zijn ongeveer 150 politiemensen werkzaam. Hiervan richten zich 30 politiemensen specifiek op de gemeente Winterswijk.
U kunt bij uw wijkagent terecht voor bijvoorbeeld klachten over snelheid, jeugdoverlast, drugsoverlast, preventievragen, verkeerssituaties rondom scholen, inbraken, vernielingen etc.
Ook wijkgerelateerde politiezaken die een structurele aanpak vragen, kunt u bij uw wijkagent ter sprake brengen. Samen met het netwerk van partners, denk hierbij aan gemeente, woningstichting, jongerenwerk, verslavingszorg en buurtbemiddeling, wordt dan gekeken naar oplossingen.
Er zijn 6 wijkagenten voor de gemeente Winterswijk aangesteld. Daarnaast zijn er zogenaamde thema wijkagenten. Deze houden zich specifiek bezig met jeugd en instellingen.

Contactgegevens

Postadres

 • Adres:

  618 Postbus
  7300AP APELDOORN

Bezoekadres

 • Adres:
  Dingstraat 38
  7101GX WINTERSWIJK
 • Toegankelijk voor gehandicapten: Ja

Dingstraat 38, 7101GX WINTERSWIJK

Route