Meteen naar de inhoud

Tinder voor mantelzorgers Het uitgangspunt van de overheid is dat ouderen, ook als zij hulpbehoevend worden, langer zelfstandig …

Tinder voor mantelzorgers
Het uitgangspunt van de overheid is dat ouderen, ook als zij hulpbehoevend worden, langer zelfstandig blijven wonen. Maar dat betekent wel dat ouderen voor praktische zaken in het leven afhankelijker worden, zeker als zijn/haar netwerk niet zo groot is. Om die reden is de app Zorgplein.online ontwikkeld. Zoek je bijvoorbeeld iemand die met je mee wil gaan naar het ziekenhuis, hulp voor de tuin of iemand om boodschappen mee te doen en samen te koken?

Met de app kun je beroep doen op een ‘flexzorger’, mensen uit de nabije omgeving die voor een vergoeding deze taken op zich nemen. Ouderen kunnen deze flexzorgers zelf inschakelen, maar ook mantelzorgers voor wie de zorg voor hun dierbare te zwaar wordt, maken hier gebruik van.

De app wordt gekscherend zelfs al de ‘Tinder voor mantelzorgers’ genoemd. Belangrijk om te weten is dat Zorgplein zich alleen richt op ‘sociale zorg’, hulp en ontmoeting staan dus centraal. De app is zeker niet bedoeld voor medische aanvragen.

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws