Meteen naar de inhoud

Veel jongeren zien zichzelf niet als mantelzorger, maar ondervinden wel degelijk gevolgen van de zorgsituatie op jonge leeftijd….

Veel jongeren zien zichzelf niet als mantelzorger, maar ondervinden wel degelijk gevolgen van de zorgsituatie op jonge leeftijd.
Om hen een adempauze van zorg te geven en een weekend onbezorgd te laten genieten faciliteert de gemeente Winterwijk deze nazomer het Jonge Mantelzorgkamp. Een kamp voor én door jonge mantelzorgers. Een initiatief dat in 2018 is opgestart door Lars van Leeuwen en Iris Hoffman en nu Achterhoek breed door gemeenten wordt omarmd.

‘Jonge mantelzorgers kunnen in dit weekend niet alleen hun zorgen opzij zeten, ook is er erkenning en krijgen zij de gelegenheid om over thuis te praten wanneer zij daar behoefte aan hebben’, aldus Iris Hoffman.

Ben je ouder en herken je een jonge mantelzorger in jouw zoon of dochter? Of in een ander jong iemand? Wil je meer weten over het Jonge Mantelzorgkamp dat van 30 september t/m 2 oktober in Lochem plaatsvindt? Laat een reactie achter onder deze post. Een mail sturen naar mantelzorg@winterswijk.nl kan en mag ook.

Voor een doorkijk in de voorgaande edities van het Jonge Mantelzorgkamp volg @jongemantelzorgerskamp

#WeekvandeJongeMantelzorger #NietTeMissen #JMZ #jongemantelzorgers #DeelJeZorg #ZieJeMij #jongemantelzorgerskamp

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws