Meteen naar de inhoud

www.youtube.com

14 mei – dag van de beroerte
14 mei is het de Europese Dag van de Beroerte. Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor de oorzaken en gevolgen van een beroerte of CVA. En dat is hard nodig, want het aantal Nederlanders dat een beroerte krijgt zal tot 2040 explosief stijgen ten opzichte van 2015. Het aantal patiënten dat in 2040 een beroerte heeft gehad en met de (onzichtbare) gevolgen hiervan moeten leven zal naar verwachting stijgen met 54 procent naar 672.600 personen.

Irma werd van de een op andere dag mantelzorger toen Ad een herseninfarct kreeg. Haar wereld stond op z’n kop. De eerste jaren waren lastig, omdat ze haar man voor een groot deel verloor. Een aantal jaar geleden kreeg hij opnieuw hersenletsel. Verkeerde medicatie zorgde voor een lastige periode. Het lontje van Ad werd heel kort. Nieuwe medicatie maakte dit gelukkig iets beter. Tijdens die zware jaren zorgde Irma ook nog voor haar zusje, met een spierziekte. Ook zorgt Irma nog voor haar moeder, die de ziekte van Alzheimer heeft. Naast al deze mantelzorgtaken werkt Irma fulltime als logopedist. Iets dat Ad lastig vindt, omdat hij Irma nodig heeft om activiteiten te ondernemen. Irma haalt uit haar werk veel energie. Ze voelde zich er eerst schuldig over, maar heeft geleerd dat ze ook voor zichzelf mag kiezen. Haar tip voor andere mantelzorgers: maak vooral gebruik van je netwerk!
(bron: DiagnoseMantelzorg)

https://www.youtube.com/watch?v=prBBIBJ8y0A

Bent u mantelzorger en wilt u over uw situatie praten met onze mantelzorgconsulent? Neem dan contact op met Manika Vrijdag, bereikbaar via (06) 39 65 73 84 of mantelzorg@winterswijk.nl

#dagvandeberoerte #NAH #mantelzorg #wiezorgtervoorjou?

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws