Meteen naar de inhoud

Zondag 4 februari 2024 – Wereld Kankerdag. Kanker raakt niet alleen jou, ook je omgeving. Ook de wereld van je partner, je kind…

Zondag 4 februari 2024 – Wereld Kankerdag.

Kanker raakt niet alleen jou, ook je omgeving. Ook de wereld van je partner, je kind, ouders, broer, zus en van zoveel mensen meer die jou liefhebben, stort in wanneer de diagnose kanker valt. Ook zij ontmoeten angst en onmacht en hebben onzekerheid te verduren. Ook voor hen is een veranderende taakverdeling onvermijdelijk.

Als vanzelfsprekend neemt je partner, je kind of je vader of moeder extra taken op zich. Ze gaan mee naar ziekenhuis, regelen bezoekafspraken, helpen je met wond- of stomaverzorging, zetten het huishouden en de zorg voor de kinderen voort en hun eigen job. Met alle liefde die ze in zich hebben, doen ze hun best om het goed te laten gaan met jou. Om jou te ontzorgen en de aandacht te geven die je nodig hebt. Zelden vraagt iemand aan hen of zij het redden.

Zondag 4 februari 2024 is het Wereldkankerdag. Rond deze dag laat Sociaal Team de Post niet alleen aandacht uitgaan naar jou, maar ook naar degene die zich bekommeren om jou en jou omhullen met liefdevolle zorgtaken, naar jouw mantelzorger(s).
Onze mantelzorgconsulent, Manika Vrijdag, is er speciaal voor hen.

Manika ondersteunt mantelzorgers in het zoeken en vinden van balans in alle taken die op hun schouders rusten. Ze kijkt en denkt mee in praktische oplossingen, helpt de mantelzorger zijn of haar valkuilen én kracht te (her)ontdekken is en ze is er ook voor alleen een luisterend oor.

Kan jouw mantelzorger, of ben jezelf mantelzorger en kun jij, een steuntje in de rug gebruiken? Neem dan contact op met Manika Vrijdag via (06) 39 65 73 84 of stuur een email naar mantelzorg@winterswijk.nl
#werelkankerdag #wiezorgtervoorjou?

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws