Meteen naar de inhoud

Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde over wat een casemanager dementie kan betekenen?’ Op woensdag 25 mei opent het Alzheimer Trefp…

Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde over wat een casemanager dementie kan betekenen?’

Op woensdag 25 mei opent het Alzheimer Trefpunt (voorheen Alzheimer Café) Lichtenvoorde weer haar deuren. Het thema tijdens deze bijeenkomst is: Wat kan een casemanager dementie betekenen voor mensen met dementie?

De weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie is best ingewikkeld. Een casemanager dementie helpt hierbij. Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven. Mirjam Hengevelt en Elles Nijhuis zijn casemanager en vertellen wat zij kunnen betekenen. U ziet hen op de foto, Mirjam staat aan de linkerkant.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Trefpunt is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Wanneer: woensdag 25 mei 2022
Waar: Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamelandhal, Meer de Walcherenstraat 3)
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.
Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws