Meteen naar de inhoud

Informatie over toeslagen en kinderbijslag

Er zijn verschillende toeslagen en tegemoetkomingen waar je misschien voor in aanmerking komt Let op: Als jouw inkomen verandert, kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van de toeslagen. Geef deze wijziging zo snel mogelijk aan de Belastingdienst door. Daarnaast krijgt iedere ouder kinderbijslag.

Zorgtoeslag

Heb je een laag inkomen? Dan kun je misschien zorgtoeslag krijgen. De hoogte van de zorgtoeslag hangt af van de hoogte van jouw inkomen. Je kunt een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst.  Het aanvragen van de zorgtoeslag doe je op dezelfde site.  Je hebt hiervoor wel een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Deze kun je digitaal aanvragen. Gebruik de blauwe knoppen onder deze tekst voor de berekening of om toeslagen aan te vragen.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. De hoogte van de huurtoeslag en of je hier recht op hebt, hangt af van de hoogte van jouw inkomen, hoeveel vermogen je hebt, jouw leeftijd en hoe hoog de huurprijs van jouw woning is. Maak een berekening op de website van de Belastingdienst: Het aanvragen van de huurtoeslag doe je op dezelfde site. Je hebt hiervoor wel een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Deze kun je digitaal aanvragen. Gebruik de blauwe knoppen onder deze tekst voor de berekening of om toeslagen aan te vragen.

Kinderopvangtoeslag

Als jouw kind (0-12 jaar) naar een geregistreerde vorm van kinderopvang gaat, kom je als werkende of studerende ouder misschien in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Via de website van de Belastingdienst kun je nagaan of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.  Hier kun je ook de kinderopvangtoeslag aanvragen. Wil je meer informatie? Druk dan op de blauwe knop onderaan de tekst.

Kindgebonden budget

Het kindgebonden budget is een extra bedrag dat je krijgt per kind onder de 18 jaar. Dit bedrag is afhankelijk van het aantal kinderen dat je hebt en jouw inkomen. Hoe hoger het inkomen, hoe minder kindgebonden budget je krijgt. Als jouw inkomen hoger is dan de bovengrens, heb je geen recht op het kindgebonden budget.

Kinderbijslag

Je krijgt voor elk kind kinderbijslag. Kinderbijslag is een bijdrage in de kosten van de opvoeding van een kind. Dit is geregeld in de Algemene Kinderbijslagswet (AKW). Je kunt kinderbijslag aanvragen via de website van de Sociale verzekeringsbank (Svb). Wil je meer weten over de kinderbijslag? Klik op de blauwe knop onderaan de pagina.

 

 

Proefberekening toeslagen maken Toeslagen aanvragen DigiD aanvragen Info kinderopvantoeslag Info kindgebonden budget Info kinderbijslag

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties