Meteen naar de inhoud

Informatie voor jonge mantelzorgers

Zorg jij voor iemand in jouw familie? Iemand die gehandicapt is, psychische problemen heeft of langdurig ziek is? Je hebt dan te maken met veel extra taken en zorgen. Je bent dan een mantelzorger. Ondanks de zorg die je aan een ander geeft, is het belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen.

VIT-hulp bij mantelzorg

Soms heb je het even gehad met alle zorg. Je kunt dan hulp vragen aan iemand anders. Is er niemand in je omgeving die dat kan doen? Tijd om aan te kloppen bij VIT-hulp bij mantelzorg. Daar werken mensen die je graag willen helpen.  Met jou bespreken ze jouw situatie. Wat kan jou helpen om meer evenwicht te krijgen? Mogelijk helpt de inzet van een vrijwilliger, misschien een bezoek aan een avond voor mantelzorgers.

Marjan Roedinkveldboom is mantelzorgconsulent in Winterswijk. Zij is er juist voor jonge mensen zoals jij. Zij kan je ook in contact brengen met andere jonge mantelzorgers. Op vrijdag houdt Marjan spreekuur bij de Post. Kijk voor meer informatie bij de spreekuren.

Mezzo

In Nederland is Mezzo de organisaties die informatie verstrekt voor en over mantelzorgers. Zij bieden niet direct hulp zoals VIT hulp bij mantelzorg, maar geven op hun website informatie voor en over mantelzorgers. Wil je meer informatie of met Mezzo in contact komen? Lees dan verder op hun website.

Mantelzorg waardering

De gemeente Winterswijk vindt het werk van mantelzorgers heel belangrijk en ondersteunt hen om hun zorg goed te kunnen blijven doen. Als blijk van waardering geeft de gemeente jaarlijks in november aan alle mantelzorgers een CleverCard cadeaukaart ter waarde van € 50,00, te besteden bij zo’n 70 Winterswijkse ondernemers. Daarnaast wordt elk jaar rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) een activiteit georganiseerd speciaal voor mantelzorgers.

Om voor de cadeaukaart en de activiteit in aanmerking te komen moet men als mantelzorger aangemeld zijn bij  VIT hulp bij Mantelzorg. Aanmelden kan tot 15 oktober 2017. Klik op de bruine knop om naar de website van VIT hulp bij mantelzorg te gaan.

 

 

Website VIT hulp bij mantelzorg Info spreekuren de Post Website Mezzo Website Vithulp bij jonge mantelzorgers
Nadja vertelt over jonge mantelzorger zijn

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties