Meteen naar de inhoud

Informatie over afval

Jouw afval bestaat voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen, die opnieuw gebruikt kunnen worden. De gemeente Winterswijk zamelt het afval omgekeerd in. Dit betekent dat herbruikbare afvalstoffen (papier, plastic, blik,  groente-, fruit- en tuinafval) gratis aan huis worden opgehaald. Je moet betalen voor het aanbieden van restafval. Hiervoor beschik je over de benodigde inzamelcontainers en een afvalpas. ROVA leegt de containers in Winterswijk. Hiervoor is een vast schema. Dit vind je terug in de afvalkalender. Klik op de blauwe knop voor de afvalkalender.

Afval scheiden

Door afval te scheiden besparen we schaarse grondstoffen en energie. Er blijft dan heel weinig restafval over en dat is beter voor het milieu. Er hoeft minder afval te worden verbrand en de grondstoffen worden hergebruikt. Heb je oude spullen? Door het naar kringloopwinkel Aktief te brengen kun je daar wellicht andere mensen blij mee maken.

Afvalstoffenheffing

Om de kosten van de inzameling van afval en de verwerking hiervan te kunnen betalen, moet je afvalstoffenheffing betalen. Elke gebruiker betaalt een vast bedrag. Ook als je geen huisvuil aanbiedt moet je afvalstoffenheffing betalen. Lees verder door op de blauwe knop te klikken.

Rioolheffing

Als eigenaar en/of gebruiker van een pand betaal je rioolheffing. Hiermee betaalt de gemeente onder andere inzameling, transport en zuivering van huishoudelijk- en bedrijfsafvalwater. Om het makkelijk te maken staat de rioolheffing op de waternota van Vitens. Meer informatie over rioolheffing lees je door op de blauwe knop te klikken.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Als je de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen, kun je bij de gemeente kwijtschelding aanvragen. Kwijtschelding aanvragen is mogelijk voor de rioolheffing en de afvalstoffenheffing. Wil je weten of je in aanmerking komt voor kwijtschelding? Klik op de blauwe knop en lees meer over de afvalstoffenheffing.

Heb je vragen over de kwijtschelding? Een medewerker van Sociaal Team de Post kan met je meedenken. Een medewerker van de Formulierenbrigade kan je helpen de formulieren in te vullen. Kijk voor de spreekuren van de Formulierenbrigade bij de spreekuren.

 

Afvalkalender Website Aktief Kringloop Info afvalstoffenheffing Info rioolheffing Info kwijtschelding Info Spreekuren de Post

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties