Meteen naar de inhoud

Informatie over Fondsen en regelingen

Kindregelingen

De gemeente Winterswijk vindt het belangrijk dat ieder kind kan meedoen. Bijvoorbeeld op school, met sporten, dansen of met muziekles. Ook als de ouders hiervoor geen of weinig geld hebben. Heb je een laag inkomen? Dan kun je mogelijk gebruik maken van kindregelingen. Hierdoor is het mogelijk per kind tot 18 jaar een vergoeding te krijgen voor bijvoorbeeld een schoolreisje, sportactiviteit, bezoek aan theater of muziekles. Maar het gaat ook om een tegemoetkoming voor schoolkosten, zwemles of een huiswerkcomputer. Wilt je weten of je hier gebruik van kunt maken? Laat je informeren en kijk voor de regelingen in de gemeente Winterswijk op de website van de Sociale Dienst Oost Achterhoek. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst.

Stichting Leergeld Oost Achterhoek

Heb je een kind of kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met leeftijdgenoten? Is je besteedbaar inkomen beneden 125% van het bijstandsniveau en is alle gangbare steun van hulpinstanties ontoereikend? Dan kun je als ouder een beroep doen op hulp van Stichting Leergeld in Winterswijk. Als je in aanmerking denkt te komen, neem dan contact op met de coördinator van Stichting Leergeld Oost Achterhoek. Kijk voor meer informatie op de website.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen. De gemeente stelt jaarlijks een structureel bedrag ter beschikking voor contributie bij een vereniging of voor sportkleding en –materialen. Lees verder over de mogelijkheden op de website.

Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de zogenaamde intermediairs van het Jeugdsportfonds.

 

 

 

Meedoen voor inwoners SDOA Stichting Leergeld Oost Achterhoek Jeugdsportfonds

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties