Meteen naar de inhoud

Informatie over geldzaken op orde

Het kan soms een hele toer zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. De rekeningen moeten betaald worden, je dochter heeft echt een nieuwe broek nodig en dat kinderfeestje van je zoontje is ook nog deze maand. Voor de één is het makkelijker om aan het einde van de maand geld over te houden dan voor de ander. Lukt het niet? Of maak je je zorgen dat het niet gaat lukken? Trek zo vroeg mogelijk aan de bel om het niet uit de hand te laten lopen.

De Post

Bij Sociaal Team de Post helpen medewerkers met vragen over geldzaken. Het kan gaan over hoe je je inkomen en uitgaven in evenwicht brengt, maar ook over eenvoudige juridische vragen weten de medewerkers antwoord. Een medewerker denkt graag mee om je zorgen te verminderen.

Sparen

Af en toe gaat er wel iets stuk zoals de wasmachine of de koelkast. Dan is het handig dat je geld apart hebt staan waar je reparaties of nieuwe aankopen van kunt doen. Ook als je voor je kind spaart, heb je wat voor later. Bijvoorbeeld voor de aankoop van een fiets, een computer of voor het betalen van autorijlessen en studiekosten. Praat er met je financieel adviseur of bank over. Zij kunnen je helpen in jouw specifieke situatie. Kijk op de website van het Nibud voor handige tips.

Zakgeld

Hoeveel zakgeld geef je nu precies? En geef je überhaupt wel zakgeld? Wilt je meer weten over zakgeld voor je schoolgaande kind? Wil je meer weten over wat je kunt doen met zakgeld? Kijk op de website van het Nibud.

Administratie op orde

Vind je het moeilijk om de administratie op orde te krijgen? Je kunt hulp vragen aan familie, buren of andere mensen in je omgeving. Als niemand je kan helpen, kan mogelijk een maatje van Humanitas Thuisadministratie je verder helpen. Een maatje zorgt samen met jou dat geldzaken geregeld worden.

Training Blik op Poen

De Post geeft een training waarin je leert je administratie beter op orde te krijgen  en te houden. Je leert keuzes te maken waardoor je beter met je geld uitkomt. Wil je financieel zelfredzaam worden of juist blijven? Geef je dan op. Klik op de gele knop voor meer informatie.

Problemen met geld

Een goede financiële basis voorkomt veel narigheid. Het is belangrijk dat je niet meer uitgeeft dan dat er binnenkomt. Misschien kom je soms net wat geld te kort of misschien heb je ernstigere geldproblemen. Ga op zoek naar professionele hulp als het je niet meer lukt om uit de schulden te komen. Vraag een gesprek aan bij de Stadsbank in Winterswijk. De Stadsbank helpt je financieel de boel weer op de rit te krijgen.

 

 

Website de Post Website Nibud Info zakgeld Info Thuisadministratie Training Blik op poen Website Stadsbank

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties