Meteen naar de inhoud
h

Informatie over de GGD schoolarts

Als je kind 4 jaar wordt, gaat hij of zij niet meer naar het consultatiebureau. De afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD blijft de groei en ontwikkeling van je kind volgen om eventuele problemen met de gezondheid tijdig op te sporen. Bij hen kun je terecht met al je vragen over de gezondheid en het opvoeden en opgroeien van je kind. Je wordt door de GGD uitgenodigd als je kind 5, 9 en 14 jaar is.

  • Als je kind ongeveer vijf jaar is, ontvang je een uitnodiging voor een preventief onderzoek naar de gezondheid van je kind. Naast de groei, onderzoekt de jeugdarts ook de ogen en oren en voert hij/zij een lichamelijk onderzoek uit. Hierbij wordt gekeken naar de houding en motoriek. De schoolarts gaat met je in gesprek over de gezondheid, ontwikkeling en de opvoeding van je kind.
  • Als je kind negen jaar is, krijgt hij of zij twee vaccinaties. Daarmee is je kind goed beschermd tegen een groot aantal infectieziekten.
  • In groep 7 geeft een jeugdverpleegkundige voorlichting over gezondheid. Onderwerpen als puberteit, hygiëne, pesten en leefstijl komen aan bod.

Heb je tussentijds vragen over de opvoeding of ontwikkeling van je kind? Dan kunt je zelf een afspraak maken met de GGD.

 

Website GGD

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties