Meteen naar de inhoud

Informatie over jonge mantelzorgers

Zorgt je kind voor iemand in je familie? Iemand die gehandicapt is, psychische problemen heeft of langdurig ziek is? Het kan bijvoorbeeld zijn dat een broertje of zusje ziek is of een ouder psychisch problemen heeft. Zonder dat je het door hebt is de zorg voor de andere huisgenoot soms heel belastend voor een kind. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden hoe het met je kind gaat. Er zijn verschillende organisaties die betrokken zijn bij deze jonge mantelzorgers.

Als je kind zorgt voor een ander en je ziet dat het kind hier last van heeft, dan kun je ondersteuning vragen. GGNet organiseert voor jonge mantelzorgers verschillende groepen. Bijvoorbeeld de Brussen groep. Deze is speciaal ontwikkeld als een kind een broertje of zusje heeft met psychiatrische problemen. De KOPP groep is er voor kinderen met een ouder met psychiatrische klachten. Lees verder door op de blauwe knop te klikken.

Mezzo

In Nederland is Mezzo de organisaties die informatie verstrekt voor en over mantelzorgers. Wil je meer informatie of met Mezzo in contact komen? Lees dan verder op hun website.

 

 

Website Jouw GGD Informatie Brussen groepen Informatie KOPP groepen Website Mezzo

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties