Meteen naar de inhoud

Informatie over soorten basisscholen

Regulier onderwijs

Vanaf 3 jaar kun je je kind aanmelden bij het basisonderwijs. De meeste kinderen starten op een reguliere basisschool. Dat betekent dat er geen extra aandacht nodig is voor je kind. Het ontwikkelt zich goed op een school met een standaard lesprogramma. Natuurlijk heeft iedere basisschool zijn eigen karakter en zijn eigen cultuur. Iedere basisschool kiest zijn eigen lesmethodes. Daarnaast zijn er scholen die les geven vanuit een geloofs- of levensovertuiging of juist niet. Het is belangrijk goed na te denken wat je belangrijk vindt op school.

Passend onderwijs

Het kan zijn dat je kind extra ondersteuning nodig heeft. De normale school sluit niet voldoende aan. Bijvoorbeeld omdat je kind erg snel is afgeleid of moeite heeft met bijvoorbeeld taal. In overleg met de school kan gekeken worden of extra ondersteuning gegeven kan worden. Je kunt je kind aanmelden op de school van je keuze. Na aanmelding beoordeelt de school of zij aan de ondersteuningsvraag tegemoet kan komen. Kan dat niet, dan zoekt de school in overleg met jullie en het Samenwerkingsverband Oost Achterhoek een andere school die de ondersteuning wel kan bieden. Zo kan je kind naar de school die het best bij hem of haar past. Wil je meer lezen over passend onderwijs? Klik dan op de gele knop.

Speciaal onderwijs

Als je kind een beperking, leerproblemen of gedragsproblemen heeft, dan kan het speciaal onderwijs soms een betere keus zijn. Je kunt je kind aanmelden bij een school voor speciaal onderwijs. Het Samenwerkingsverband Oost Achterhoek beoordeelt samen met deskundigen de aanmelding. Zij beoordelen of je op het speciaal onderwijs op de goede plek is. In Winterswijk is De Korenburg de basisschool voor speciaal onderwijs. Klik op de gele knop om meer te lezen over De Korenburg.

 

 

Info passend onderwijs Website De Korenburg

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties