Meteen naar de inhoud

Informatie over wonen

Woning aanpassen

Door de ziekte of beperking van degene voor wie u zorgt kan het zijn dat uw woning niet meer geschikt is. Er kunnen in sommige gevallen aanpassingen aan uw woning aangebracht worden. Bij de Post in Winterswijk kunt u terecht voor informatie over noodzakelijke aanpassingen aan uw woning. Laat een medewerker van het Sociaal Team de Post met u meedenken. Klik op de blauwe knop voor informatie over de Post.

Hulpmiddelen

Als mantelzorger verricht u vaak ook fysiek zwaar werk. Hulpmiddelen kunnen dan niet alleen voor wie u zorgt, maar ook voor uzelf een goede oplossing zijn. Deze hulpmiddelen maken het mantelzorgen makkelijker. U kunt hierbij denken aan een bedverhoger, incontinentiehoes, hoog-laag bed en hulpmiddelen in de douche en het toilet. Sommige hulpmiddelen kunt u zelf lenen of kopen, bijvoorbeeld in de thuiszorgwinkel in het streekziekenhuis of een bouwmarkt. Voor andere hulpmiddelen kunt u ondersteuning vragen bij de gemeente. Bespreek uw vraag bij de Post in Winterswijk. Kom langs of maak een afspraak.

Mantelzorgwoning

Er zijn mogelijkheden om in of om je woning een mantelzorgwoning te realiseren. Bijvoorbeeld omdat je zo beter voor je kind of ouder met een handicap kan zorgen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Voor je gaat bouwen is het raadzaam contact op te nemen met de gemeente Winterswijk. Je kunt al iets lezen over de mantelzorgwoning op de website van de gemeente Winterswijk.

 

 

Contact de Post

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties