Meteen naar de inhoud

Informatie over uw inkomen op orde

Een goed inzicht in uw inkomsten en uitgaven is belangrijk. In Nederland zijn veel regeltjes en wetten als het gaat om geld. Hou hier rekening mee! Schulden lopen snel uit de hand. Voor u het weet heeft u problemen met misschien uitzetting van de woning tot gevolg. De bedoeling is om alles op tijd te betalen en geen schulden te maken.

Een verandering in uw levenssituatie kan ook invloed hebben op uw geldzaken. Denk bijvoorbeeld aan ziek worden, met pensioen gaan of verhuizen. Het is goed om u voor te bereiden zodat u ook in de nieuwe situatie uw geldzaken op orde hebt. Om uw administratie op orde te houden, op tijd uw belastingaangifte te doen en goed om te gaan met uw geld zijn er verschillende websites die u wellicht kunnen helpen, zoals de website Wijzer in geldzaken en de website van het Nibud. Klik op de knoppen onder aan de tekst om verder te lezen.

Administratie op orde

Vindt u het moeilijk om zelf uw administratie op orde te houden of te krijgen? U kunt hulp vragen aan familie, buren of andere mensen in uw omgeving. Als niemand u kan helpen, neem dan contact op Humanitas Thuisadministratie.  Een vrijwilliger van de Thuisadministratie maakt samen met u uw administratie weer op orde. De vrijwilliger leert u ook hoe u dit zelf kunt doen. Klik op de blauwe knop Thuisadministratie.

Training blik op poen

Sociaal Team de Post in Winterswijk geeft een training Blik op Poen. In deze training leert u uw eigen administratie op orde te krijgen en te houden. U leert keuzes te maken waardoor u beter met uw geld uitkomt. Wilt u financieel zelfredzaam worden? Geef u dan op. Lees verder op de website van de Post.

Schulden

Zit u in de schulden en komt u er zelfstandig niet meer uit? Belangrijk is dat de schulden zo snel mogelijk opgelost worden. Schulden lopen snel op en het probleem wordt steeds groter. Vraag een gesprek aan bij de Stadsbank in Winterswijk. De Stadsbank helpt u de schulden af te lossen. Klik op de blauwe knop voor meer informatie over de Stadsbank. U bent ook altijd welkom bij de medewerkers van de Post.

 

Website Wijzer in geldzaken Website Nibud Website Thuisadministratie Blik op poen Website Stadsbank

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties