Meteen naar de inhoud

Informatie over toeslagen

Bent u een vergunninghouder en krijgt u een woning toegewezen? U bent dan verplicht een zorgverzekering af te sluiten en huur te betalen. Het is mogelijk dat u gebruik kunt maken van zorgtoeslag en huurtoeslag. Mensen met een laag inkomen kunnen een financiële bijdrage krijgen om de zorgverzekering en de huur te betalen. Het is erg belangrijk om de regels van toeslagen goed te kennen. Het kan namelijk zijn dat u aan het eind van het jaar geld terug moet betalen. Houd daar rekening mee. Kijk het filmpje voor uitleg hoe dat precies werkt.

Zorgtoeslag

Een zorgverzekering is er om u te verzekeren tegen ziektekosten. Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Als u een laag inkomen heeft komt u misschien in aanmerking voor zorgtoeslag. Wilt u weten of u daarvoor in aanmerking komt? Op de website van de Belastingdienst kunt u de regels lezen en een proefberekening maken.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Dit is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. U kunt op de website van de Belastingdienst de regels lezen, een proefberekening maken en de huurtoeslag aanvragen. Klik op de blauwe knop om verder te lezen.

Kinderopvangtoeslag

Gaan uw kinderen naar de kinderopvang? Dan kunt u misschien geld krijgen van de Belastingdienst, de kinderopvangtoeslag. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst.

Kindgebonden budget

Als u een geldige verblijfsvergunning of de Nederlandse nationaliteit heeft, kunt u in aanmerking komen voor een kindgebonden budget, een tegemoetkoming in de kosten voor kinderen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Kinderbijslag

In Nederland krijgt iedere ouder kinderbijslag voor de kinderen. Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van uw kind. U moet kinderbijslag zelf aanvragen. Hoeveel kinderbijslag u krijgt hangt af van de leeftijd van uw kind(eren). De kinderbijslag wordt per kwartaal uitgekeerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de kinderbijslag op de website van de SVB.

DigiD

Toeslagen vraagt u digitaal met uw DigiD aan. Wilt u een DigiD aanvragen? Kijk dan op de website door op de blauwe knop te klikken.

 

 

 

Proefberekening Zorgtoeslag Proefberekening Huurtoeslag Info Kinderopvangtoeslag Info Kindgebondenbudget Info Kinderbijslag Website DigiD Website DigiD Arabisch
Uitgelichte video

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties