Meteen naar de inhoud

Informatie over Winterswijk

U bent in de gemeente Winterswijk komen wonen. De gemeente Winterswijk ligt in het uiterste oosten van Nederland. Het grenst aan drie kanten aan Duitsland. In de gemeente wonen bijna 30.000 mensen. De gemeente heeft een buitengebied. Dit gebied bestaat uit bossen, veengrond, weiland en boerderijen. Daarin liggen acht buurtschappen en een kerkdorp die allemaal tot de gemeente Winterswijk behoren.

Kerkdorp en buurtschappen

Winterswijk kent naast het centrum enkele buurtschappen: het kerkdorp Meddo en de buurtschappen Huppel, Henxel, Ratum, Brinkheurne, Kotten, Woold, Miste en Corle. Al deze buurtschappen en het kerkdorp samen tellen ongeveer 5500 inwoners.

Gemeente Winterswijk

De gemeente Winterswijk wordt bestuurd door de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. De burgemeester van Winterswijk heet dhr. J. Bengevoord. Hij is de jongste burgemeester van Nederland en daar zijn we trots op! Het college bestaat uit de burgemeester en vier wethouders. Met elkaar besluiten zij over de gemeente Winterswijk. Denk bijvoorbeeld aan de wegen, het afval, de verlichting, paspoorten of de zorg aan ouderen en kinderen.

Bij de gemeente Winterswijk werken ambtenaren. Zij zorgen er voor dat u ingeschreven wordt, het afval wordt opgehaald, er voldoende parkeerplaatsen zijn en zorgen voor ondersteuning aan gezinnen. U kunt via de website van de gemeente Winterswijk lezen hoe alles is geregeld.

Als de lokale politiek u interesseert, bent u welkom bij de vergaderingen van de gemeenteraad. Lees hier meer over op de website van de gemeente Winterswijk. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst.

Winterswijk is veelzijdig

In Winterswijk is veel te doen. In het centrum kunt u winkelen, uit eten gaan en wat drinken met elkaar. U kunt wandelen in het bos, zowel buiten als binnen zwemmen, naar een museum of naar de schouwburg. Kijk op de website 100% Winterswijk om te zien wat er allemaal te doen is.

 

Website 100% Winterswijk Website Gemeente Winterswijk
Promotie filmpje Winterswijk

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties