Meteen naar de inhoud

Informatie over GGD schoolarts

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat hij of zij niet meer naar het consultatiebureau. De afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD blijft de groei en ontwikkeling van uw kind volgen om eventuele problemen met de gezondheid tijdig op te sporen. Bij hen kunt u terecht met al uw vragen over de gezondheid en het opvoeden en opgroeien van kinderen. U wordt door de GGD uitgenodigd als uw kind 5, 9 en 14 jaar is.

  • Als uw kind ongeveer vijf jaar is, ontvangt u een uitnodiging voor een preventief onderzoek naar de gezondheid van uw kind. Naast de groei, onderzoekt de jeugdarts ook de ogen en oren en voert hij of zij een lichamelijk onderzoek uit, waarbij wordt gekeken naar de houding en motoriek. De arts gaat met u in gesprek over de gezondheid, ontwikkeling en de opvoeding.
  • Als uw kind negen jaar is, krijgt hij of zij twee vaccinaties. Daarmee is uw kind goed beschermd tegen een groot aantal infectieziekten.
  • In groep 7 geeft een jeugdverpleegkundige voorlichting over gezondheid. Onderwerpen als puberteit, hygiëne, pesten en leefstijl komen aan bod. Ook vindt een individueel onderzoek plaats.

Heeft u tussentijds vragen over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind? Dan kunt u zelf een afspraak maken met de GGD. Kijk op de website van de GGD.

 

Website GGD
Uitgelichte video

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties