Meteen naar de inhoud

Informatie over spelen

Voor kinderen is in Winterswijk voldoende keuzevrijheid qua vrijetijdsbesteding, zowel op wijkniveau als op grotere schaal. Zo zijn er speel- en sportplekken en is er een breed aanbod aan activiteiten en jaarlijkse evenementen voor de jeugd. U kunt er ook met uw gezin op uitgaan door te fietsen of wandelen.

Spelen

Kinderen zijn van nature actief en nieuwsgierig. Spelen gaat dan ook vanzelf. Door te spelen, leren kinderen. Ze ontwikkelen er taal, gevoel en fantasie mee. Het geeft ook plezier. Spelen helpt ervaringen te verwerken en helpt kinderen sociaal te groeien. Buiten ravotten is bovendien gezond: skaten, voetballen of verstoppertje spelen. Het maakt niet echt uit wat kinderen kiezen, als ze maar bewegen.

    • In Winterswijk zijn verschillende speeltuinen. De meeste speeltuinen richten zich op kinderen tot 12 jaar. Zij kunnen zich er onder toezicht van een speeltuinmedewerker volop vermaken. Wilt u weten welke speeltuinverenigingen er zijn in Winterswijk? Klik op de blauwe knop voor de digitale gemeentegids.
    • De speelotheek leent speelgoed uit voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Zo kunt u zonder direct iets te hoeven kopen, ontdekken welk speelgoed uw kind aanspreekt. Kijk voor speelotheken in Winterswijk in de digitale gemeentegids.
    • De meeste kinderen spelen graag buiten. Maar er zijn ook plekken waar dat lastig is omdat het bijvoorbeeld te druk is of omdat er veel geparkeerde auto’s staan. Dan is het prettig dat kinderen kunnen voetballen op trapveldjes. Kijk op de website van Actief in Winterswijk waar de trapveldjes zijn bij u in de buurt.

 

 

Website Digitale Gemeentegids Website Actief Winterswijk

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties