Meteen naar de inhoud

Informatie over veiligheid

Leefbaarheid en veiligheid behoren tot de zorg van de gemeente en politie. Als u een onveilige situatie signaleert op de opvanglocatie voor vluchtelingen, is het COA verantwoordelijk. U kunt de veiligheidsmedewerkers aanspreken. Voor de veiligheid buiten het terrein zijn gemeente en politie verantwoordelijk.

Politie/wijkagent

In Nederland is de relatie tussen de inwoner en de politie vaak goed. De politie zorgt voor rust, veiligheid en orde. De wijkagent is voor velen het bekende gezicht van de politie. In veel gevallen is hij het eerste aanspreekpunt. Wijkagenten spelen een belangrijke rol in het contact tussen politie en bewoners van Winterswijk. Om hun werk goed te kunnen doen is het belangrijk te weten wat er speelt. Samen met alle betrokken partijen houden de wijkagent en de andere politiemensen Winterswijk veilig. In de gemeente Winterswijk werken meerdere wijkagenten. Ieder heeft een eigen gebied. Signaleert u knelpunten op het gebied van veiligheid in uw buurt? Bel dan de wijkagent. Kijk hiervoor op de website van de politie.

WhatsApp Buurtpreventie

Om de veiligheid en de beleving daarvan te verbeteren, zijn in Winterswijk voor een groot aantal wijken WhatsApp-groepen opgericht. Deze staan met elkaar in verbinding en zijn erop gericht verdachte situaties te signaleren en delen. Wilt u zich aanmelden? Ga voor meer informatie naar de website door op de blauwe knop te klikken.

Veilig Thuis Noord Oost Gelderland

In Nederland is het verboden geweld te gebruiken naar kinderen, vrouw of man. Als dit wel gebeurt kan er ingegrepen worden. Veilig Thuis Noord Oost Gelderland is de organisatie die dan wordt ingeschakeld. Bent u slachtoffer van geweld thuis of maakt u zich zorgen om anderen? Bel Veilig Thuis op 0800 2000 om te overleggen of kijk op de website van Veilig Thuis.

 

Info Wijkagenten Website Buurtpreventie Website Veilig Thuis
Trek aan de bel bij kindermishandeling!

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties