Meteen naar de inhoud

Informatie over kortingen en regelingen

Een voordeeltje is nooit weg. Voor ouderen zijn er verschillende kortingen waar u gebruik van kunt maken. Er is zelfs een website die alleen gaat over kortingen voor ouderen. Wilt u die bezoeken? Klik op de blauwe knop onder aan de tekst.

Kruiswerk Achterhoek

Kruiswerk Achterhoek biedt diensten en workshops speciaal voor u. Daarnaast krijgt u via het lidmaatschap van Kruiswerk kortingen. Bijvoorbeeld voor de tuinman of personen alarmering. Lees verder door op de blauwe knop te klikken.

Voordeliger met de trein

De NS heeft verschillende voordeelabonnementen waarmee u buiten de spits en in het weekend goedkoper met de trein reist. Bent u 60 jaar of ouder, dan krijgt u er voor een klein bedrag 7 gratis-reisdagen per jaar bij. Informatie vindt u op de website van NS. Inwoners van Winterswijk reizen vaak met Arriva. Op de website Ervaar het OV leest u informatie over de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Korting via lidmaatschap

Veel organisaties hebben kortingsacties voor leden. Via uw zorgverzekeraar kunt u bijvoorbeeld met korting sporten. Of wellicht geeft de vakbond of uw vereniging een korting op spullen en abonnementen. Het loont dus om te kijken waar u korting krijgt.

Korting voor ouderen

Sommige musea, theaters, bioscopen, zwembaden enzovoort hebben goedkopere kaartjes voor ouderen. Soms geldt het lagere tarief alleen op bepaalde dagen. Lees meer hierover op de website korting voor ouderen.

Weet u voor welke toeslagen en subsidies u in aanmerking kunt komen? En hoeveel deze regelingen u kunnen opleveren? Bereken het op de website Bereken uw recht. Klik op de blauwe knop onder aan de site.

Tegemoetkoming zorgkosten

Een tegemoetkoming is een bedrag dat u ontvangt ter compensatie voor bepaalde kosten. De tegemoetkoming specifieke zorgkosten krijgt u van de Belastingdienst. U krijgt deze automatisch als u aan de voorwaarden voldoet. Dit geldt voor mensen met een laag inkomen die veel zorgkosten hebben. U leest er meer over op de website van de Belastingdienst.

Collectieve zorgverzekering gemeente Winterswijk

Als inwoner van Winterswijk kunt u in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering van de gemeente als u een inkomen heeft tot 130% van het bijstandsniveau. Daarnaast mag uw eigen vermogen niet te hoog zijn. Met deze zorgverzekering krijgt u meer zorg voor een gunstigere premie. Neem voor meer informatie contact op met de Sociale Dienst Oost Achterhoek. Klik op de blauwe knop voor meer informatie.

 

Website Kruiswerk Website NS Website Ervaar het OV Website Bereken uw recht Info tegemoetkoming zorgkosten Website SDOA

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties