Meteen naar de inhoud

Informatie over inkomen op orde

Een goed inzicht in uw inkomsten en uitgaven is belangrijk. U wilt achterstallige betalingen of financiële problemen in de toekomst voorkomen. Een verandering in uw levenssituatie kan veel ook invloed hebben op uw geldzaken. Denk bijvoorbeeld aan ziek worden, met pensioen gaan of verhuizen. Het is goed om u voor te bereiden zodat u ook in de nieuwe situatie uw geldzaken gezond houdt. Om uw administratie op orde te houden, op tijd uw belastingaangifte te doen en goed om te gaan met uw geld zijn er verschillende websites die u wellicht kunnen helpen. Klik op de blauwe knoppen onder aan de tekst om verder te lezen.

Pensioen

Mogelijk heeft u pensioen opgebouwd. Het pensioen krijgt u niet automatisch. Om het pensioen uitbetaald te krijgen, moet u dit aanvragen bij uw pensioenfonds.

Administratie op orde

Vindt u het moeilijk om zelf uw administratie op orde te houden of te krijgen? U kunt hulp vragen aan familie, buren of andere mensen in je omgeving. Als niemand u kan helpen, neem dan contact op Humanitas Thuisadministratie.  Een vrijwilliger van de Thuisadministratie maakt samen met u uw administratie weer op orde. De vrijwilliger leert u ook hoe u dit zelf kan doen.

Training blik op poen

Sociaal Team de Post in Winterswijk geeft een training Blik op Poen. In deze training leert u uw eigen administratie op orde te krijgen en te houden. U leert keuzes te maken waardoor u beter met uw geld uitkomt. Wilt u financieel zelfredzaam worden? Geef u dan op. Lees verder op de website van de Post.

Schulden

Zit u in de schulden en komt u er zelfstandig niet meer uit? Belangrijk is dat de schulden zo snel mogelijk opgelost worden. Schulden lopen anders op en het probleem wordt steeds groter. Vraag een gesprek aan bij de Stadsbank in Winterswijk. De Stadsbank helpt u de schulden op te lossen. U bent ook altijd welkom bij de medewerkers van Sociaal Team de Post. Zij denken mee en kijken met u wat de beste weg is om weer grip op uw financiële situatie te krijgen.

Bewindvoering

Als u uw administratie en betalingen niet meer zelf kunt regelen is het mogelijk dat een ander dit voor u doet. Vaak neemt een dochter, zoon of goede bekende deze taak over. Als dit niet lukt dan is het mogelijk om bij de rechter bewindvoering aan te vragen. U kunt dan kiezen welke bewindvoerder uw zaken regelt. Maakt u geen keuze, dan kiest de rechter voor u. Lees verder op de website van de Rijksoverheid over bewindvoering. Klik op de blauwe knop.

Aanvulling op AOW – pensioen

Woont u in Nederland en krijgt u geen volledig AOW-pensioen? En heeft u naast uw AOW-pensioen geen of weinig andere inkomsten? Dan kunt u misschien een aanvulling op uw AOW pensioen (AIO-aanvulling) krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van het SVB of klik op de blauwe knop onderaan de tekst.

Website Nibud Website Wijzer in geldzaken Website Thuisadministratie Training Blik op poen Website Stadsbank Info bewindvoering Website SVB AIO-aanvulling
Zo werkt de Thuisadministratie van Humanitas

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties