Meteen naar de inhoud

Informatie over toeslagen

Voor volwassenen in Nederland is het, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk in aanmerking te komen voor toeslagen van de Belastingdienst. Een toeslag is een geldbedrag dat u maandelijks als voorschot krijgt om bepaalde kosten te kunnen betalen. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen. Aan het eind van het jaar wordt uw toeslag definitief vastgesteld aan de hand van uw inkomen. Het kan zijn dat u dan wat terugkrijgt of moet bijbetalen. Als uw inkomen of situatie gedurende het jaar verandert moet u dit wel direct doorgeven aan de Belastingdienst. Meer informatie leest u als u op de blauwe knop onderaan de tekst klikt.

Huurtoeslag

Gaat u een huis huren en wilt u weten of u recht hebt op huurtoeslag? U kunt gratis en snel  een proefberekening laten maken. Zo weet u hoeveel huurtoeslag je maximaal kunt ontvangen. U kunt de huurtoeslag hier ook direct aanvragen. Klik op de blauwe knop!

Zorgtoeslag

Een zorgverzekering is er om u te verzekeren tegen ziektekosten. Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van de zorgpremie? Op de website kunt u een proefberekening aanvragen en direct de toeslag aanvragen.

DigiD

Toeslagen vraagt u digitaal aan met uw DigiD. Heeft u geen DigiD? Wilt u een DigiD aanvragen? Kijk dan op de website om een DigiD aan te vragen.

 

Info Toeslagen Proefberekening Huurtoeslag Proefberekening Zorgtoeslag Website DigiD
Toeslagen: zo werkt het!

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties