Meteen naar de inhoud

Informatie over gezond eten en bewegen

Een goede gezondheid is een voorwaarde voor een prettig leven. Eet u wel gezond, beweegt u genoeg en zit u lekker in uw vel? Het gaat immers niet alleen om uw lichamelijke, maar ook om uw psychische gezondheid. Deze gaan samen en beïnvloeden elkaar. Kent u dat dat u tijden neerslachtig bent of moeite heeft om positief te denken? Of misschien merkt u dat u vergeetachtig wordt en maakt u zich daar zorgen om? De website Mentaal vitaal biedt meer informatie, tips, tools en hulp om mentaal fit te blijven. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst om verder te lezen.

Vergeetachtigheid

Met het ouder worden verandert het lijf en de geest. Dat gaat vaak geleidelijk. Misschien merkt u het ook wel: u vergeet wat u ging doen, hebt vaker een briefje nodig voor de boodschappen of weet niet meer wie vanmorgen een bezoek heeft gebracht. Veel van dit soort zaken is normale vergeetachtigheid wat hoort bij de leeftijd. Maakt u zich zorgen over uw vergeetachtigheid of dat van een ander? Trek aan de bel en bezoek uw huisarts.

U kunt uw vragen over vergeetachtigheid ook stellen aan de medewerkers van trajectbegeleiding dementie. Zij kunnen met u meedenken wat er aan de hand is en advies geven wat u het best kunt doen. U kunt verder lezen over Trajectbegeleiding dementie door op de blauwe knop te klikken.

Gezonde voeding

Een goede gezondheid is voor iedereen belangrijk. Voor jong en oud. Gezonde voeding is van groot belang voor een gezonde levensstijl. Het zorgt ervoor dat het lichaam goed functioneert en dat u fit blijft. Gezonde voeding is nodig voor een gezond gewicht verkleint de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht of diabetes.

Een gezonde leefstijl kiest u zelf, bijvoorbeeld met gezond eten, voldoende slapen en veel bewegen. Bent u op zoek naar tips en adviezen over gezond eten en drinken? Die kunt u zelf opzoeken op internet, in boeken en in tijdschriften. Voor vragen over eten en drinken kunt u ook terecht bij uw huisarts, een diëtist of de GGD. Op de website van het Voedingscentrum vindt u tips voor een gezonde voeding.

Een andere mooie en informatieve website is de website van Goed gevoed ouder worden.nl. Klik op de knop onderaan de tekst om daarop verder te lezen.

Bewegen

Bewegen verkleint het risico op chronische ziekten en houdt het lichaam fit. Bewegen is niet alleen goed voor het gewicht maar ook voor het uithoudingsvermogen, de weerstand, conditie en psychische gesteldheid. Juist als u ouder wordt, is het belangrijk dat u in beweging blijft. Sporten is bovendien gezellig, gezond en leuk. Als het bewegen wat moeilijker gaat, kunt u iets voorzichtiger zijn door niet te intensief te trainen, rustig op gang te komen en goed te letten op uw ademhaling en hartslag.

In Winterswijk zijn verenigingen en andere organisaties die sporttraining of sportactiviteiten voor senioren organiseren. Ook zijn er mogelijkheden om onder begeleiding van een fysiotherapeut aan sport te doen. Meer informatie over sportverenigingen en (aangepast sporten) voor senioren, vindt u  op de website van Actief Winterswijk en in de digitale gemeentegids.

Sporten met een beperking

De website van Uniek Sporten zorgt ervoor dat inwoners met een beperking in de Achterhoek makkelijker een passende sport vinden. Iedereen met vragen over aangepast sporten kan vanaf nu terecht bij Uniek Sporten. Ook zijn er mogelijkheden om onder begeleiding van een fysiotherapeut aan sport te doen

 

Website Mentaal Vitaal Website Trajectbegeleiding Website Voedingscentrum Website Goed gevoed ouder worden Digitale gemeentegids Website aangepast sporten Website Actief Winterswijk Website Uniek Sporten

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties