Meteen naar de inhoud

Informatie over ziekte en rouw

Omgaan met ziekte

Omgaan met ziekte van uzelf of uw partner is vaak zwaar. Hoe leert u met een ziekte omgaan? U hebt te maken met onzekerheid over het verloop en de toekomst. Het is goed om hierbij hulp te zoeken om te kijken waar oplossingen mogelijk zijn. Misschien kunt u door aanpassingen in uw dagelijks leven beter met de ziekte omgaan. Er zijn veel patiëntenverenigingen waar u terecht kunt voor informatie, advies en het contact met lotgenoten.

Omgaan met overlijden

Het overlijden van een dierbaar persoon verandert uw leven van het ene moment op het andere. Rouwen is een ingrijpend proces en uw leven vervolgens weer oppakken is niet gemakkelijk. Iedereen verwerkt het verlies op zijn of haar eigen manier. De duur van de rouw kan variëren van enkele dagen tot jarenlang.

Praten over je verlies

Het helpt om te praten over uw verlies met andere mensen. Met familie, vrienden, kennissen, buren, maar ook met lotgenoten kunt u uw verdriet delen. Zij weten als geen ander wat voor gevoelens er door u heen gaan. Er zijn ook gespreksgroepen voor mensen die een dierbare hebben verloren. Ga naar uw huisarts wanneer u veel problemen ervaart bij het verwerken van het verlies van een dierbare. De huisarts kan u doorsturen naar professionele hulp bij rouwverwerking. Meer informatie over het verlies van een dierbare kunt u lezen op de website Steun bij verlies. U kunt ook een afspraak maken met één van de maatschappelijk werkers van Sociaal Team de Post.

 

 

Website Steun bij verlies Website de Post

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties