Meteen naar de inhoud

Informatie over ouder worden

Van senioren wordt steeds meer gevraagd zelf hun zaken te regelen en te ondernemen. Veel ouderen willen ook steeds langer thuis blijven wonen en doen er alles aan om actief en gezond te zijn. Het is dan van belang dat u voorbereid bent op het ouder worden. Hoe wilt u de toekomst geregeld hebben? Wat heeft u daarbij nodig? Wat kunt u zelf doen? Op de website Alles zelf leest u over hoe u dit kunt doen. Het is een speciaal platform voor ouderen die controle over hun eigen leven willen hebben en houden. Klikt u op de blauwe knop om verder te lezen.

Ouderenombudsman

De Ouderenombudsman is een onafhankelijke vraagbaak voor ouderen. Uitgebreide informatie over onderwerpen als wonen, zorg, welzijn of mobiliteit, maar ook geldzaken zijn te vinden op de website van de ouderen ombudsman. Kijk snel door op de blauwe knop te klikken!

Vrijwillige ouderenadviseurs (VOA’s)

Wilt u meer weten over goed voorbereid ouder worden? Een vrijwillige ouderenadviseur kan bij u op bezoek komen en u over verschillende onderwerpen informeren. Bijvoorbeeld over veiligheid in de woning, over financiën of over hulpmiddelen.Vrijwillige ouderenadviseurs in Winterswijk zijn bereikbaar via Claudia Bosscher van Sociaal Team de Post. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst om Claudia te mailen.
Of bel Claudia op 06 12 72 13 85.

Sociaal Team de Post

Heeft u vragen over financiën, reizen of bijvoorbeeld een parkeerkaart voor gehandicapten? U bent van harte welkom op het inloopspreekuur van de Post op werkdagen van 09.00 – 12.00. U kunt ook een afspraak maken als u dat prettiger vindt. Een medewerker praat met u over uw situatie en denkt met u mee. U kunt de Post bellen of mailen door op de blauwe knop te drukken.

 

 

Website Alles zelf Website ouderenombudsman Mail Claudia Bel Claudia Contact de Post

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties