Meteen naar de inhoud

Informatie over toeslagen en verzekeringen

Verzekeringen

Als je op jezelf gaat wonen dan moet je een aantal dingen regelen. Vaak denk je aan een kamer en eventueel een bijbaan. Verzekeringen zijn ook belangrijk om aan te denken. Als je 18 bent moet je bijvoorbeeld zelf zorgen voor een zorgverzekering en een inboedelverzekering. Verzekeringen sluit je af om jezelf te beschermen tegen financiële gevolgen van bijvoorbeeld ongelukken, schade, of ziekte. Kijk voor meer informatie op de website van Info voor jou.

Toeslagen

Als je achttien jaar of ouder bent kun je wellicht in aanmerking komen voor toeslagen van de Belastingdienst. Een toeslag is een geldbedrag dat je maandelijks als voorschot krijgt om bepaalde kosten te kunnen betalen. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van je inkomen. Aan het eind van het jaar wordt je toeslag definitief vastgesteld aan de hand van je inkomen. Het kan zijn dat je dan wat terugkrijgt of moet bij betalen. Als je inkomen of situatie gedurende het jaar verandert, moet je dit wel direct doorgeven aan de Belastingdienst. Meer informatie over toeslagen klik je op de blauwe knop onderaan de tekst.

Huurtoeslag

Ga je een huis huren en wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag? Op de website van de belastingdienst bereken je gratis en snel hoeveel huurtoeslag je maximaal kunt ontvangen. Je kunt de huurtoeslag direct aanvragen bij de belastingdienst. Klik op de blauwe knop voor de berekening.

Zorgtoeslag

Een zorgverzekering is er om je te verzekeren tegen ziektekosten. Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van de zorgpremie van je zorgverzekeraar? Op de website van de belastingdienst lees je de voorwaarden en kun je berekenen of en wat je terugkrijgt.

DigiD

Toeslagen vraag je digitaal met je DigiD aan. Heb je nog geen DIGID, vraag hem snel aan. In het filmpje vindt je de uitleg hoe je een DIGID aanvraagt.

 

Info verzekeringen Info toeslagen Proefberekening huurtoeslag Proefberekening zorgtoeslag
Uitgelichte video

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties