Meteen naar de inhoud

Informatie over een bijbaantje

Wil je graag wat bijverdienen om je mobiele telefoon, computergames of een scooter te betalen? Vanaf 13 jaar mag je bijverdienen in de vorm van een bijbaantje of vakantiewerk. Het is wel handig om werk te kiezen dat je kunt combineren met school en eventueel sport. Je kunt voor een bijbaan zoeken op internet, op social media, maar je kunt ook langs gaan bij supermarkten en winkels. Misschien heb je wel vrienden of familie die een bijbaan voor je weten. Hoe het allemaal werkt en wat wel en niet mag rond een bijbaan kun je lezen op de website van het Nibud.

Minimumjeugdloon

Als je onder de 23 jaar bent dan heb je recht op het minimumjeugdloon. Het is belangrijk dat je goed in de gaten houdt dat je niet te weinig betaald krijgt. Op Nibud.nl kun je dit controleren. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst.

Hoeveel mag ik bijverdienen?

Er zijn bepaalde regels voor hoeveel je mag bijverdienen. Je loon kan gevolgen hebben voor de kinderbijslag die je ouders ontvangen als je ouder bent dan 16 jaar. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank kun je uitrekenen hoeveel je mag verdienen. Als je al studeert en studiefinanciering krijgt dan mag je niet onbeperkt bijverdienen. Het kan dan zijn dat je moet terugbetalen. Dan is het verstandig om de studiefinanciering tijdig stop te zetten. Op de website van Duo kun je lezen hoeveel je mag bijverdienen.

Belastingdienst

Had je het afgelopen jaar een bijbaan of vakantiewerk? Dan is de kans groot dat je recht hebt op belastingteruggave. Met het TJ Biljet kun je geld terugvragen. Kijk hiervoor op de website van de Belastingdienst.

 

 

Website Nibud Info minimum jeugdloon Info Sociale Verzekeringsbank - bijverdienen Info DUO - bijverdienen Info belastingteruggave

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties