Meteen naar de inhoud

Informatie over toeslagen

Vanuit de overheid zijn verschillende toeslagen en tegemoetkomingen waarop u misschien aanspraak kunt maken. Kinderopvangtoeslag

Gaan uw kinderen naar de kinderopvang? Dan kunt u misschien kinderopvangtoeslag krijgen. De hoogte van de kinderopvangtoeslag en of u hier recht op heeft, hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen in de kinderopvang, uw situatie en het aantal opvanguren. Via de website van de Belastingdienst kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/kinderopvangtoeslag/kinderopvangtoeslag Hier kunt u ook de kinderopvangtoeslag aanvragen.

Kindgebonden budget

Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. U krijgt het kindgebonden budget naast de kinderbijslag. U hoeft het kindgebonden budget meestal niet zelf aan te vragen. U krijgt vanzelf bericht als u er volgens de Belastingdienst recht op heeft. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/kindgebonden_budget/kindgebonden_budget

Heeft u geen bericht ontvangen, maar denkt u er wel recht op te hebben? Of wilt u een wijziging in uw inkomen doorgeven? Dit kan via de website van de Belastingdienst.

Heeft u een kind met een handicap of beperking? Speciale toeslagen en tegemoetkomingen zijn:

Dubbele kindertoeslag Als u hoge kosten hebt voor de verzorging van uw kind, kunt u daarvoor misschien dubbele kinderbijslag krijgen. Dit kan in een aantal gevallen:

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties