Meteen naar de inhoud

Informatie over regelingen

Heb je een laag inkomen? Dan kan het zo maar zijn dat je soms de eindjes aan elkaar moet knoppen. Dit kan heel wat spanning opleveren, maar ook veel creativiteit. In Winterswijk zijn verschillende regelingen of mooie projecten waar je mogelijk gebruik van kunt maken.

Wenters goud

Voor iedereen in Winterswijk is er Wenters goud. Dit is een ruilvereniging. Je ruilt eigenlijk diensten. Stel dat jij goed taarten kan bakken dan kan iemand een taart aan jou vragen. Jij krijgt er pyrietjes voor terug. Met dit betaalmiddel kun je weer een dienst bij een ander kopen. Bijvoorbeeld iemand die voor je kat zorgt. Zo kun je slim je talenten inzetten én geld besparen!

Stichting Leergeld Oost-Achterhoek

Heb je een kind of kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met leeftijdgenoten? Is je besteedbaar inkomen beneden 125% van het bijstandsniveau en is alle gangbare steun van hulpinstanties ontoereikend? Dan kun je als ouder een beroep doen op hulp van Stichting Leergeld in Winterswijk. Indien je in aanmerking denkt te komen, neem dan contact op met de coördinator van Stichting Leergeld Oost Achterhoek. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst om verder te lezen.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen. De gemeente stelt jaarlijks een structureel bedrag ter beschikking voor contributie bij een vereniging of voor sportkleding en materialen.  Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de zogenaamde intermediairs van het Jeugdsportfonds. Je kunt ook navraag doen bij een medewerker van Sociaal Team de Post.

Bijzondere bijstand

Soms moet je plotseling een grote uitgave doen. Bijvoorbeeld omdat je wasmachine kapot is. Als je inkomen te laag is om deze uitgave in één keer te betalen, krijg je soms een extra vergoeding van de gemeente. Deze vergoeding heet bijzondere bijstand. Neem hiervoor contact op met de Sociale Dienst Oost Achterhoek. Een medewerker van Sociaal Team de Post kan u ook vertellen hoe bijzondere bijstand werkt en hoe u het kan aanvragen.

Collectieve zorgverzekering

Als inwoner van Winterswijk kun je in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering van de gemeente als je een inkomen hebt tot 130% van het bijstandsniveau. Daarnaast mag je eigen vermogen niet te hoog zijn. Met deze zorgverzekering krijg je meer zorg voor een gunstigere premie. Neem voor meer informatie contact op met de Sociale Dienst Oost Achterhoek. Je bent ook van harte welkom bij een medewerker van Sociaal Team de Post.

Kleding- en voedselbank

Als je een laag inkomen hebt, kan het lastig zijn om alle kosten te betalen. Hoe zorg je dat je voldoende eten hebt? En kleding voor de kinderen? In Winterswijk zijn verschillende initiatieven. Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor een voedseltas van de voedselbank. Hier moet je wel een formulier door een professional voor in laten vullen.

De kledingbank stelt kleding beschikbaar aan mensen die niet de mogelijkheid hebben om dit zelf aan te schaffen. Klik op de blauwe knop als je verder wilt lezen.

Formulieren invullen lastig?

Voor veel dingen moet je formulieren invullen. Dat kan soms hartstikke lastig zijn. De Formulierenbrigade helpt je! Vrijwilligers met ervaring helpen je bij het invullen van de formulieren. De Formulierenbrigade houdt spreekuur in de Post. Kijk bij de spreekuren om te weten wanneer je bij hen kan binnenlopen.

 

 

 

Website Stichting Leergeld Website Jeugdsportfonds Info Bijzondere bijstand Info collectieve zorgverzekering Kledingbank Winterswijk Website voedselbank Website Sociaal Steunpunt Winterswijk Informatie toeslagen Huurtoeslag Zorgtoeslag Website SDOA Spreekuren de Post

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties