Meteen naar de inhoud

Informatie over geld op orde

Een goed inzicht in je inkomsten en uitgaven is belangrijk. Je wilt achterstallige betalingen of financiële problemen in de toekomst voorkomen. Een verandering in je levenssituatie kan veel ook invloed hebben op je geldzaken. Denk bijvoorbeeld aan kinderen krijgen, ziek worden, met pensioen gaan, scheiden of verhuizen. Het is goed om je voor te bereiden zodat je ook in de nieuwe situatie je geldzaken gezond houdt. Om je administratie op orde te houden, op tijd je belastingaangifte te doen en goed om te gaan met je geld zijn er verschillende websites die je wellicht kunnen helpen. Klik op de blauwe knoppen onder aan de tekst om verder te lezen.

Administratie op orde

Vind je het moeilijk om zelf je administratie op orde te houden of te krijgen? Je kunt hulp vragen aan familie, buren of andere mensen in je omgeving. Als niemand je kan helpen, neem dan contact op Humanitas Thuisadministratie.  Een vrijwilliger van de Thuisadministratie maakt samen met jou je administratie weer op orde. De vrijwilliger leert je ook hoe je dit zelf kan doen.

Training blik op poen

Sociaal Team de Post in Winterswijk geeft een training Blik op Poen. In deze training leert je je eigen administratie op orde te krijgen en te houden. Je leert keuzes te maken waardoor je beter met je geld uitkomt. Wil je financieel zelfredzaam worden? Geef je  dan op. Lees verder op de website van de Post.

Schulden

Zit je in de schulden en kom je er zelfstandig niet meer uit? Belangrijk is dat de schulden zo snel mogelijk opgelost worden. Schulden lopen anders op en het probleem wordt steeds groter. Vraag een gesprek aan bij de Stadsbank in Winterswijk. De Stadsbank helpt je de schulden op te lossen.  Je bent ook altijd welkom bij de medewerkers van Sociaal Team de Post. Zij denken mee en kijken met je wat de beste weg is om weer grip op  je financiële situatie te krijgen.

 

Website Nibud Website Wijzer in geldzaken Website Thuisadministratie Training Blik op Poen Website Stadsbank
Zo werkt Humanitas Thuisadministratie

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties