Meteen naar de inhoud

Informatie over toeslagen

Voor volwassenen in Nederland is het, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk in aanmerking te komen voor toeslagen van de Belastingdienst. Een toeslag is een geldbedrag dat je maandelijks als voorschot krijgt om bepaalde kosten te kunnen betalen. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van je inkomen. Aan het eind van het jaar wordt je toeslag definitief vastgesteld aan de hand van je inkomen. Het kan zijn dat u dan wat terugkrijgt of moet bijbetalen. Als je inkomen of situatie gedurende het jaar verandert moet je dit wel direct doorgeven aan de Belastingdienst. Meer informatie lees je als je op de blauwe knop onderaan de tekst klikt.

Huurtoeslag

Ga je een huis huren en wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag? Je kunt gratis en snel  een proefberekening laten maken. Zo weet je hoeveel huurtoeslag je maximaal kunt ontvangen. Je kunt de huurtoeslag hier ook direct aanvragen. Klik op de blauwe knop!

Zorgtoeslag

Een zorgverzekering is er om je te verzekeren tegen ziektekosten. Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van de zorgpremie? Op de website kun je een proefberekening aanvragen en direct de toeslag aanvragen.

Kinderopvangtoeslag

Gaan je kinderen naar de kinderopvang? Dan kun je misschien geld krijgen van de Belastingdienst, de kinderopvangtoeslag. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst.

Kindgebonden budget

Het kindgebonden budget is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

DigiD

Toeslagen vraag je digitaal aan met je DigiD. Heb je geen DigiD? Wil je een DigiD aanvragen? Kijk dan op de website om een DigiD aan te vragen.

 

Info toeslagen Proefberekening huurtoeslag Proefberekening zorgtoeslag DigiD aanvragen Info Kindgebonden budget Info Kinderopvangtoeslag
Toeslagen: zo werkt het!

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties