Meteen naar de inhoud

Informatie over gezond eten en bewegen

Mentaal gezond

Een goede gezondheid is een voorwaarde voor een prettig leven. Eet je wel gezond, beweeg je genoeg en zit je lekker in uw vel? Het gaat immers niet alleen om de lichamelijke, maar ook om de psychische gezondheid. Deze gaan samen en beïnvloeden elkaar. Lichamelijke klachten worden vaak normaler gevonden dan klachten als stress, spanning of neerslachtigheid. Blijf niet met je klachten rondlopen, maar praat erover. Op de website van het Triobios Instituut kun je veel tips en verhalen lezen. Klik op de blauwe knop om verder te lezen.

Gezonde voeding

Een goede gezondheid is voor iedereen belangrijk. Voor jong en oud. Gezonde voeding is van groot belang voor een gezonde levensstijl. Het zorgt ervoor dat je lichaam goed functioneert en dat je fit blijft. Gezonde voeding is belangrijk om op een gezond gewicht te blijven en de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht of diabetes te verkleinen.

Een gezonde leefstijl kies je zelf. Bijvoorbeeld met gezond eten, voldoende slapen en veel bewegen. Ben je op zoek naar tips en adviezen over gezond eten en drinken? Die kun je opzoeken op internet, in boeken en in tijdschriften. Voor vragen over eten en drinken kun je ook terecht bij je huisarts, een diëtist of de GGD. Op de website van het Voedingscentrum vind je tips voor een gezonde voeding.

Bewegen

Bewegen verkleint het risico op chronische ziekten en houdt het lichaam fit. Bewegen is niet alleen goed voor het gewicht maar ook voor het uithoudingsvermogen, de weerstand, conditie en psychische gesteldheid. Sporten is bovendien gezellig, gezond en leuk. Het is goed om na te denken wat je wilt gaan doen. Zoek iets dat bij je past zodat je het ook echt kunt volhouden. Meer informatie over sportverenigingen en aangepast sporten vind je in de digitale gemeentegids. Op de website Actief in Winterswijk vind je de sportactiviteiten van de sportverenigingen in Winterswijk.

Sporten met een beperking

De website van Uniek Sporten zorgt ervoor dat inwoners met een beperking in de Achterhoek makkelijker een passende sport vinden. Iedereen met vragen over aangepast sporten kan vanaf nu terecht bij Uniek Sporten.

 

 

Website Trimbos Website Voedingscentrum Digitale gemeentegids Website Actief Winterswijk Website VASA Website Uniek Sporten

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties