Meteen naar de inhoud

Informatie over de buurt

Wonen in een fijne buurt is voor veel mensen erg belangrijk. Je buurt wordt leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich inzetten voor de buurt.

Goed idee voor jouw wijk?

Loop jij al een tijd met een idee waarmee je je wijk nog mooier wil maken? Laat van je horen! Misschien denk je aan een buurt BBQ, een straat volleybal toernooi of een song contest. Wat het ook is, de medewerkers van Sociaal Team de Post denken graag met je mee! Klik op de roze knop en lees meer wat het Sociaal Team doet!

Buurtbemiddeling

Het kan zijn dat je te maken hebt met geluidsoverlast, rommel, erfafscheidingen of pesterijen van buren? Bij overlast is het verstandig om zelf het conflict bespreekbaar te maken. Kom je er niet samen uit? Dan kan een vrijwilliger bemiddelaar van Humanitas Buurtbemiddeling mogelijk helpen. Een bemiddelaar gaat met jou en je buren in gesprek. De bedoeling is dat jullie beiden aan tafel komen en met elkaar in gesprek gaan. De bemiddelaar maakt de oplossing niet, dat doen jullie zelf. De bemiddelaar is ervoor opgeleid om het gesprek te begeleiden.

WhatsApp Buurtpreventie

Om de veiligheid te verbeteren, zijn in Winterswijk voor een groot aantal wijken WhatsApp-groepen opgericht. Deze staan met elkaar in verbinding en zijn erop gericht verdachte situaties te signaleren en delen. Wil je je aanmelden? Klik voor meer informatie op de roze knop.

De wijkagent

De wijkagent is voor velen het bekende gezicht van de politie. In veel gevallen is hij het eerste aanspreekpunt. Wijkagenten spelen een belangrijke rol in het contact tussen politie en bewoners van Winterswijk. Om hun werk goed te kunnen doen is het belangrijk te weten wat er speelt. Samen met alle betrokken partijen houden de wijkagent en de andere politiemensen Winterswijk veilig. In de gemeente Winterswijk werken meerdere wijkagenten. Ieder heeft een eigen gebied. Signaleer je knelpunten op het gebied van veiligheid in jouw buurt? Bel dan de wijkagent. Klik op de roze knop om meer te lezen over de wijkagenten in Winterswijk.

De wijkagenten hebben iedere woensdag spreekuur in de Post, Balinkesstraat 4. Klik op de knop Spreekuren om te zien wanneer precies.

 

 

Website de Post Website Buurtbemiddeling Website Buurtpreventie Website Wijkagenten Info spreekuren de Post

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties