Meteen naar de inhoud

Informatie over wonen met een beperking

Mogelijk heb jij of een huisgenoot een beperking. Dit kan betekenen dat de woning waarin jullie wonen niet meer passend is. Soms is een beperking tijdelijk, soms blijft de beperking en zal je maatregelen moeten nemen voor de toekomst. Verhuizen naar een woning die beter past is een mogelijkheid, maar mogelijk dat hulpmiddelen ook al verbetering brengen.

Hulpmiddelen

Prettig wonen is belangrijk. Hulpmiddelen en aanpassingen in je huis kunnen voor meer woonplezier zorgen. De meeste hulpmiddelen als wandbeugels en een verhoogd toilet zijn te koop bij bouwmarkten en thuiszorgwinkels. Sommige hulpmiddelen worden vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering of de Wet maatschappelijke ondersteuning. Vraag hiernaar bij je zorgverzekeraar of de Post in Winterswijk. Meer informatie over wat wel en niet vergoed wordt vanuit het basispakket vind je op de website van de Rijksoverheid. Klik op de roze knop om verder te lezen.

Bij de thuiszorgwinkel in het SKB kun je hulpmiddelen huren of lenen. Deze gebruik je vaak tijdelijk. Klik op de roze knop voor informatie en de contactgegevens.

De laatste jaren zijn organisaties die hulpmiddelen verstrekken gestart met de verkoop van tweede hands hulpmiddelen. Hier vind je mogelijk een hulpmiddel die passend is. Klik op de blauwe knop voor meer informatie.

Aanpassingen woning

Het kan nodig zijn om uw woning aan te passen omdat je een beperking hebt. Heb je vragen over woningaanpassing dan kan een medewerker van de Post met je meedenken. De medewerker bespreekt met je jouw situatie en loopt samen mogelijke oplossingen door.

 

Info Basispakket Info Thuiszorgwinkel Hulpmiddelen outlet

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties