Meteen naar de inhoud

Winterswijk en Oost Gelre samen op weg naar regenbooggemeente!

17 Mei was het de internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie, ook wel bekend als IDAHOT. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor zinloos geweld tegen lesbiënnes, homo’s, biseksuelen, en transgenders, afgekort lhbt’ers. Er zijn helaas nog teveel lhbt+’ers die te maken krijgen met discriminatie en uitsluiting in de maatschappij.

Zichtbaarheid en acceptatie
De gemeenten Winterswijk en Oost Gelre willen daarom samen zorgen voor meer zichtbaarheid en acceptatie van lhbt+’ers in Oost-Achterhoek. Zij zijn samen de uitdaging aangegaan om allebei regenbooggemeente te worden. Vorig jaar zijn er vrijwilligers uit beide gemeenten gevraagd mee te werken aan een klankbordgroep. Deze klankbordgroep beslist welke zaken belangrijk zullen zijn om meer zichtbaarheid en bewustzijn te creëren om vanuit die basis beleid te voeren. Alle vrijwilligers zijn enorm enthousiast en gedreven er een mooi project van te maken. Vanaf de eerste bijeenkomst werd al duidelijk dat we in beide gemeenten al over best veel initiatieven beschikken. Samen kunnen we nog meer bereiken. We zullen de aankomende maanden meer gaan delen hierover om jullie te informeren en op de hoogte te houden over dit onderwerp.

Oproep!
Afgelopen april was het 20 jaar geleden dat het huwelijk werd opengesteld voor homostellen. Wij zijn benieuwd wie een van de eerste homostellen zijn geweest die in de gemeente Oost Gelre en Winterswijk zijn getrouwd. Ken of ben jij iemand die 20 jaar geleden getrouwd is in de gemeente Oost Gelre of Winterswijk? Tip dan Carry de Vries via haar e-mailadres c.devries@oostgelre.nl

(Feed generated with FetchRSS)


Terug naar Nieuws