Meteen naar de inhoud

Informatie over de ontwikkeling van je kind

Als de babyfase voorbij is, breekt er een boeiende tijd aan: de peutertijd! Voor de meeste ouders is dit een intensieve fase. Aan de ene kant geniet je enorm van de mooie momenten waarop je kind iets voor het eerst doet. Je peuter zet de eerste stapjes, leert praten, verlegt grenzen en gaat op ontdekkingstocht. Het is ook een spannende tijd voor jou als ouder. Je kind wil alles ontdekken en kruipt overal in en onder. Langzamerhand ga je merken dat je peuter een eigen willetje krijgt. Het consultatiebureau Yunio volgt samen met ouders de ontwikkeling van jouw kind.

Vragen over opvoeden

Als ouder kun je in de baby- en peuterperiode soms best wat tips, adviezen en ondersteuning gebruiken. Heb je vragen? Neem dan contact op met het Ondersteuningsteam of met Yunio consultatiebureau. Dit kan door op de blauwe knoppen onderaan de tekst te klikken.

Bewegen

Voor je peuter is bewegen leuk en belangrijk. Bewegen heeft grote invloed op de totale ontwikkeling van je peuter: lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk. Kinderen leren. Als ouder of verzorger speel je een belangrijke rol in de mogelijkheden om je kind te laten spelen, bewegen en ontdekken. Niet alleen binnen maar ook buiten, in het bos, park, de speeltuin of in de tuin. Kijk voor de verschillende bewegingsmogelijkheden zoals speeltuinverenigingen in Winterswijk in de digitale gemeentegids.

Achterhoek in Beweging

De gemeenten in de Achterhoek investeren in het bevorderen van een gezonde leefstijl van kinderen en jongeren middels het project Achterhoek in Beweging – Gezonde jeugd. Zij organiseren programma’s gericht op het stimuleren van gezond eten en voldoende bewegen. Voor peuters zijn diverse activiteiten in Winterswijk zoals:

Beweegspetters; laat peuters op een laagdrempelige manier kennismaken met bewegingsvormen in Winterswijk.

Beweegdiploma; stimuleert kinderen in Winterswijk op jonge leeftijd meer en beter te bewegen. Kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool kunnen het beweegdiploma na 20 lessen behalen. Zo leren ze bovendien spelenderwijs wat ze leuk vinden. Het verschilt per basisschool of het beweegdiploma wordt aangeboden.

 

Info Beweegspetters Info Beweegdiploma Info gezond eten Ondersteuningsteam Website Yunio Website gemeentegids

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties