Meteen naar de inhoud

Informatie over de kinderdagopvang

Kinderopvangorganisaties

Werken jij en jouw partner en heb je behoefte aan kinderopvang? Een kinderdagverblijf verzorgt professionele opvang van kinderen tussen 0 en 4 jaar. In een kinderdagverblijf staat de zorg voor kinderen voorop. Het is ook leerzaam. Kinderen maken contact met andere kinderen en worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

Neem eens een kijkje bij de verschillende kinderdagverblijven in Winterswijk om te kijken wat het best bij jou en jouw kind(eren) past. Voor de adressen van kinderopvangorganisaties in Winterswijk raadpleeg de gemeentegids. Klik op de gele knop onder aan de pagina.

Gastouderopvang

Een gastouder vangt kleinschalig kinderen van 0 tot 13 jaar op in zijn of haar eigen huis. Een gastouderbureau brengt ouders en gastouders met elkaar in contact. Het bureau werft gastouders en selecteert op geschiktheid. Heb je zelf een gastouder gevonden, bijvoorbeeld een buurvrouw of vriendin, dan kun je samen inschrijven. Het gastouderbureau regelt dan de administratie en zorgt dat de opvang voldoet aan de wettelijke eisen. Gastouderopvang via een geregistreerd gastouderbureau valt onder de Wet Kinderopvang. Zoek je een geregistreerde gastouderopvang in Winterswijk? Kijk dan bij organisaties onderaan de pagina.

Opvang voor kinderen met beperking of achterstand

Voor kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte is er speciale dagopvang. Kijk voor de mogelijkheden in Winterswijk in de digitale gemeentegids. Klik op de gele knop onder aan de pagina.

Kinderopvangtoeslag

De opvang op het kinderdagverblijf valt onder de Wet Kinderopvang. Je betaalt een bruto bedrag en krijgt als tweeverdiener zeer waarschijnlijk een bedrag terug via de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Netto betaal je daardoor een stuk minder. Alleen voor opvang die valt onder de Wet Kinderopvang is het mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

 

 

Info kinderopvang Info kinderopvangtoeslag

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties