Meteen naar de inhoud

Informatie over toeslagen

Als je achttien jaar of ouder bent kun je wellicht in aanmerking komen voor toeslagen van de Belastingdienst. Een toeslag is een geldbedrag dat je maandelijks als voorschot krijgt om bepaalde kosten te kunnen betalen. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van je inkomen. Aan het eind van het jaar wordt je toeslag definitief vastgesteld aan de hand van je inkomen. Het kan zijn dat je dan wat terug krijgt of moet bij betalen. Als je inkomen of situatie gedurende het jaar verandert, moet je dit wel direct doorgeven aan de Belastingdienst.

Ga je een huis huren en wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag? Klik op de blauwe knop onderaan de tekst en bereken snel of en hoeveel huurtoeslag je maximaal kunt ontvangen. Je kunt de huurtoeslag hier ook direct aanvragen.

Een zorgverzekering is er om je te verzekeren tegen ziektekosten. Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wil je weten of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag en wat jij dan mag ontvangen? Klik op de blauwe knop om een proefberekening te maken.

DigiD

Om toeslagen aan te vragen heb je een DIGID nodig. Dit is jouw persoonlijke inlogcode op websites van de overheid. Je kunt de DIGID zelf aanvragen. Het filmpje hiernaast laat staan hoe je dat kan doen.

 

Informatie toeslagen Proefberekening huurtoeslag Proefberekening zorgtoeslag
Toeslagen: zo werkt het!

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties