Meteen naar de inhoud

Informatie over dementie

Op deze website lichten we de zorg aan mensen met dementie er even uit. De reden is dat dit zo regelmatig voor komt en de last ook zo groot kan zijn. Dementie is een verzamelnaam van aandoeningen waardoor de hersenen worden aangetast en geheugenverlies ontstaat. Vaak is één van de partners mantelzorger. Hij of zij ziet langzaam zijn of haar partner steeds vergeetachtiger en verwarder worden. Vaak verandert het karakter en nemen angstgevoelens toe. De partner met dementie wordt passief, misschien ook snel geïrriteerd. Het is geen uitzondering dat er agressie plaats vindt, vaak uit angst. Weinig mantelzorgers die dit meemaken praten hierover, terwijl het vreselijk ingrijpend is om mee te maken.

Vaak moet een partner de keuze gaan maken of de partner met dementie thuis kan blijven wonen of niet. Dat zijn moeilijke keuzes, de zorg is vaak onbegrensd. Je kunt toch niet beslissen dat je levenspartner in een verpleeghuis gaat wonen? Vreselijk moeilijke keuzes, zeker als u ze helemaal alleen moet maken.

In Winterswijk zijn verschillende organisaties die met u mee kunnen en willen denken. Er werken medewerkers met kennis van dementie of mantelzorg.

VIT hulp bij mantelzorg

VIT hulp bij mantelzorg biedt hulp aan mensen die mantelzorger zijn. Mogelijk kunt u uw partner moeilijk alleen laten, maar heeft u wel behoefte om wat voor uzelf te ondernemen. Een mantelzorgconsulent van VIT hulp bij mantelzorg denkt met u wat in uw situatie de beste oplossing is. Lees verder over wat VIT hulp voor mantelzorg voor u kan betekenen. Marjan Roerdinkveldboom is mantelzorgconsulent in Winterswijk. Zij heeft spreekuur in de Post. Klik op de blauwe knop onder aan de tekst om meer te lezen.

Trajectbegeleiding dementie

De trajectbegeleiders dementie denken graag met u mee. Zij hebben veel kennis op het gebied van dementie. Het kan zijn dat u dementie heeft of iemand in uw omgeving. U bent met al uw vragen welkom bij hen. De trajectbegeleiders dementie houden spreekuur in de Post in Winterswijk. Wilt u meer lezen over trajectbegeleiding? Klik dan op de blauwe knop.

Alzheimer Nederland

De Afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert verschillende activiteiten zoals het Alzheimer café voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in uw omgeving. Kijk voor meer informatie op de website door op de blauwe knop te klikken.

 

Website VIT hulp bij mantelzorg Website trajectbegeleiding dementie Spreekuren de Post Website Alzheimer Nederland dementie.nl Website help ik heb hersenletsel
Uitleg: wat is dementie?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties