Meteen naar de inhoud

Informatie over eenzaam zijn

Eenzaamheid komt veel voor. Een mens is een sociaal wezen, menselijk contact doet goed. Eenzaamheid komt voor bij jong en oud. Ouderen hebben mogelijk meer kans eenzaam te raken. Ouderen werken niet meer, verliezen mensen om zich heen en kunnen minder goed uit de voeten. Eenzaamheid is niet hetzelfde als alleen zijn. Eenzaamheid is een gevoel van verlatenheid, leegte en van niet verbonden zijn.

U kunt zelf dingen doen om eenzaamheid te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan, na uw pensioen zoveel mogelijk actief te blijven en contact met mensen te onderhouden. Het gevoel erbij te horen en een bijdrage te kunnen leveren, helpen tegen eenzaamheid. Wilt u meer lezen over eenzaamheid? Klink dan op de blauwe knop.

Humanitas Tandem Achterhoek

Humanitas Tandem Achterhoek is een breed maatjesproject van Humanitas. Een vrijwilliger bezoekt iemand om bijvoorbeeld samen thee te drinken of naar de stad te gaan. Wilt u meer hierover weten? Klik dan op de blauwe knop.

Hulp op afstand – Sensoor

Soms is het fijn om met iemand te kunnen praten. Om uw verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar vanwege het contact. Sensoor is een telefonisch of digitaal punt waar u terecht kunt voor een luisterend oor en advies. Sensoor biedt dag en nacht steun via telefoon, chat of e-mail. Klik op de blauwe knop voor contact.

Sociaal Team de Post

Bent u eenzaam en wilt u graag met iemand praten om dit te veranderen? Een medewerker van Sociaal Team de Post luistert graag naar u en kijkt met u wat u kan helpen om zich beter te voelen.

Website één tegen eenzaamheid Website Eenzaam Website Humanitas Tandem Bel Sensoor Website Sensoor Website de Post
Lenie vertelt over eenzaamheid

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties