Meteen naar de inhoud

Informatie over uw buurt

Wonen in een fijne buurt is voor veel mensen erg belangrijk. Uw buurt wordt leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich inzetten voor de buurt.

Goed idee voor jouw wijk?

Loopt u al een tijd met een idee waarmee u uw wijk nog mooier wilt maken? Laat van u horen! Misschien denkt u aan een buurt BBQ, een straat schoonmaakdag of een straatbingo. Wat het ook is, de medewerkers van Sociaal Team de Post denken graag met u mee! Klik op de blauwe knop en lees meer wat het Sociaal Team doet!

Buurtbemiddeling

Het kan zijn dat u te maken heeft met geluidsoverlast, rommel, erfafscheidingen of pesterijen van buren? Bij overlast is het verstandig om zelf het conflict bespreekbaar te maken. Komt u er niet samen uit? Dan kan een vrijwillige bemiddelaar van Humanitas Buurtbemiddeling mogelijk helpen. Een bemiddelaar gaat met u en de buren in gesprek. De bedoeling is dat u beiden aan tafel komt en met elkaar in gesprek gaat. De bemiddelaar maakt de oplossing niet, dat doet u samen. De bemiddelaar is ervoor opgeleid om het gesprek te begeleiden.

WhatsApp Buurtpreventie

Om de veiligheid te verbeteren, zijn in Winterswijk voor een groot aantal wijken WhatsApp-groepen opgericht. Deze staan met elkaar in verbinding en zijn erop gericht verdachte situaties te signaleren en delen. Wilt u zich aanmelden? Klik voor meer informatie op de blauwe knop.

De wijkagent

De wijkagent is voor velen het bekende gezicht van de politie. In veel gevallen is hij het eerste aanspreekpunt. Wijkagenten spelen een belangrijke rol in het contact tussen politie en bewoners van Winterswijk. Om hun werk goed te kunnen doen is het belangrijk te weten wat er speelt. Samen met alle betrokken partijen houden de wijkagent en de andere politiemensen Winterswijk veilig. In de gemeente Winterswijk werken meerdere wijkagenten. Ieder heeft een eigen gebied. Signaleert u knelpunten op het gebied van veiligheid in uw buurt? Bel dan de wijkagent. Klik op de blauwe knop om meer te lezen over de wijkagenten in Winterswijk.

De wijkagenten hebben iedere woensdag spreekuur in de Post, Balinkesstraat 4. Klik op de knop Spreekuren om te zien wanneer precies.

 

Website de Post Website Buurtbemiddeling Website Buurtpreventie Website Wijkagenten Info Spreekuren de Post

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties