Meteen naar de inhoud

Informatie over niet meer thuis kunnen wonen

Heeft u of uw naaste dagelijks veel zorg nodig? Kunt u of uw naaste niet meer thuis wonen? Er zijn meerdere woonmogelijkheden in Winterswijk, zoals groepswonen voor ouderen of wonen met verzorging en verzorgings- of verpleeghuis. Een zorgcentrum is vaak zo ingericht dat u een eigen plek heeft waar u woont en dat er een gemeenschappelijke ruimte waar u anderen kunt ontmoeten.

Ouderenadviseurs

Heeft u vragen waar u niet uitkomt of heeft u ondersteuning nodig op het gebied van bijvoorbeeld wonen en zorg? Een vrijwillige ouderenadviseur kan bij u op bezoek komen en u over verschillende onderwerpen informeren. Vrijwillige ouderenadviseurs zijn bereikbaar via Claudia Bosscher. Klik op de blauwe knoppen om haar te bellen of te mailen.

De Post

Heeft u een vraag over zorg thuis of zorg op een andere plek? U kunt altijd een afspraak maken met een medewerker van de Post. Zij weten hoe de wetgeving in elkaar zitten en kunnen met uw situatie meedenken. Bezoek de Post op werkdagen van 09.00 – 12.00 of maak een afspraak. Klik op de blauwe knop voor de contactgegevens van de Post.

Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)

Om 24 uur zorg te kunnen ontvangen heeft u een indicatie nodig van de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Met een Wlz-indicatie heeft u de mogelijkheid om te wonen in een 24 uurs voorziening. Het CIZ beoordeelt of u in aanmerking komt voor een indicatie en geeft dat door aan het Zorgkantoor van Menzis. Het Menzis Zorgkantoor regelt de langdurige zorg in Winterswijk. U hoeft hiervoor niet bij Menzis verzekerd te zijn. De zorgadviseur van het Zorgkantoor is goed op de hoogte van alle regels en wijst u graag de weg naar geschikte zorg bij u in de buurt. Ook helpt hij/zij u met het zoeken naar een zorgaanbieder die bij uw wensen en de gewenste financieringsvorm past. Heeft u vragen of hulp nodig? Klik op de blauwe knop om informatie te lezen over het CIZ en Menzis Zorgkantoor.

CAK

Heeft u of uw naaste intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig? Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) regelt de eigen bijdrage bij een voorziening of hulpmiddel verkregen. De hulp wordt verstrekt vanuit de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) of Wet langdurige zorg (Wlz). Op de website van het CAK kunt u informatie vinden en een proefberekening maken.

 

Mail Claudia Bel Claudia Contact de Post Website CIZ Website Menzis zorgkantoor Website CAK

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties